^

Novorojenčki so otroci prvih štirih tednov starosti, nato pa do enega leta starosti se imenujejo dojenčki. Zdravniki kličejo 28 dni od rojstva otroka do svetlobnega neonatalnega obdobja.

V teh 28 dneh in noči se morajo novorojenčki prilagoditi in se navaditi na nove pogoje bivanja zunaj materine maternice. In to je dobro za njih, še posebej, če je preživel otrok dal 38-41 teden in ne "pohiti", da se ne prikaže svetlobe pred časom ...

Večina dni (več kot 20 ur) so novi otroci spali. Ne bodite prestrašeni, če je v prvih 6-7 dneh vaš otrok začel tehtati 300-400 gramov manj kot prvo tehtanje takoj po rojstvu. Ta izguba teže je fiziološka in je povezana s prilagoditvijo otroka na neodvisno dihanje in povečanjem količine krvi. In to vodi k aktiviranju lipidnega presnovka v maščobnem tkivu novorojenčkov.

Popularni članki v tem razdelku

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.