^
A
A
A

Utrjevanje je pot do otrokovega zdravja

 
, Medicinski urednik
Zadnji pregled: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Vsa vsebina iLive je pregledana ali preverjena, da se zagotovi čim večja dejanska natančnost.

Imamo stroge smernice za pridobivanje virov in samo povezave do uglednih medijskih strani, akademskih raziskovalnih institucij in, kadar je to mogoče, medicinsko pregledanih študij. Upoštevajte, da so številke v oklepajih ([1], [2] itd.) Povezave, ki jih je mogoče klikniti na te študije.

Če menite, da je katera koli naša vsebina netočna, zastarela ali drugače vprašljiva, jo izberite in pritisnite Ctrl + Enter.

Postopek kaljenja lahko začnete kadarkoli v letu. Glavna stvar je, da se to zgodi postopoma in redno. Skladnost s pravili kaljenja omogoča izboljšanje zdravja otroka in zmanjšanje pogostosti obiskov pediatra.

Polivanje, drgnjenje, zračne kopeli in telesne vadbe bodo koristile, če jih boste naredili v skladu s pravili:

  • Sprehod po stanovanju z bosanimi nogami je prvi korak v "novo" življenje. Drobiti pustite, da hodijo bos in na travi, pesek, kamenčke v toplih poletnih dneh. In vendar, lahko na dvorišču postavite vodo z vodo in pustite otroku v njem "stomp" določen čas.
  • Hoja - "zelena luč"! V zimskem času mora skupni čas, porabljen na ulici, doseči 3-4 ure na dan. Poleti lahko cel dan dihate kisik.
  • Nauči se spati z odprtim oknom kadar koli v letu.
  • Vaja je odličen dodatek hoji. Vsako jutro, začnite z malo polnjenja in za sprehod - igrajte aktivne igre.
  • Cravacije so posebna stopnja utrjevanja. Začeti jih morate z drgnjenjem drobnih teles z mokrim brisačem za brisače. Potem lahko nadaljujete na kopalne noge: nalijte dve bazeni z vodo različnih temperatur in izmenično spodnje noge otroka 20 sekund v topli vodi in nato 10 sekund v hladno. V enem mesecu preidemo na kolena z vodo pri sobni temperaturi in mesec ali dva kasneje do kontrastne duše s temperaturo hladne vode vsaj 20 stopinj.

Po tuširanju posušite brisačo z brisačo.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.