^

Hormon testosteron: kaj pomeni za telo?

, Medicinski urednik
Zadnji pregled: 20.11.2021
Fact-checked
х

Vsa vsebina iLive je pregledana ali preverjena, da se zagotovi čim večja dejanska natančnost.

Imamo stroge smernice za pridobivanje virov in samo povezave do uglednih medijskih strani, akademskih raziskovalnih institucij in, kadar je to mogoče, medicinsko pregledanih študij. Upoštevajte, da so številke v oklepajih ([1], [2] itd.) Povezave, ki jih je mogoče klikniti na te študije.

Če menite, da je katera koli naša vsebina netočna, zastarela ali drugače vprašljiva, jo izberite in pritisnite Ctrl + Enter.

Distributerji vseh vrst in plasti, ki ponujajo hormonske droge, zlasti parfume, o testosteronu v svoji sestavi zahtevajo veliko. Na primer, če boste na neki osnovi kupili svojo edinstveno smetano, boste dobili "gradnike", testosteron in estrogen, ki bodo temeljili na progesteronu. Kje je resnica tukaj in kje je laž? Razmislite o pomembnih informacijah.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Ali je testosteron mit ali izum?

Ali je testosteron mit ali izum?

"Building blocks" so res potrebni, da se maščobe celice spali in testosteron pomaga zgraditi vaše telo bolj seksi in lepše. Ali lahko kozmetika s kemično sestavo, ki jo ponujajo distributerji, vsebuje testosteron? Navsezadnje, iz preproste biologije je znano, da je za proizvodnjo testosterona vpletenost jajčnikov pri ženskah in v modih modih potrebna za moške.

Obstajajo številne izjeme, ko testosteron ni več proizveden ali je njegova raven bistveno manjša. Na primer, če imate trenutek menopavze.

Obstaja še več razlogov:

  • iz nekega razloga ste doživeli histerektomijo (izcedek iz maternice)
  • Imeli ste ligaturo jajcevodnih cevi

In morda so bili še drugi kirurški posegi, ki so privedli do motenj v proizvodnji testosterona. 

Posledično se v vašem telesu preveč hormonskih progesteronov proizvaja v velikih odmerkih, in kadar je veliko, se testosteron ne proizvaja.

Večina ljudi misli, da se raven testosterona zmanjša, ko se začne menopavza. To je res. Tudi pred menopavzo prihaja s prenehanjem odvajanja krvi, nadledvične žleze zmanjšajo proizvodnjo androgenov za polovico. Iz tega sledi, da je testosteron, ki je pod močjo vaših jajčnikov, sploh ustavljen.

Bloki molekul, pomen hormonov, mnenje zdravnikov

Kdo je kriv za nezadostno proizvodnjo testosterona med menopavzo? Te so tako imenovane molekule - "blok", katerih raven se zmanjša za polovico zaradi neustrezne proizvodnje hormonov na splošno. Večina zdravnikov se pomika pri izbiri in se ne zaveda, da izguba estrogena vodi v pomanjkanje testosterona prav zaradi izginjanja ti blok-celic.

Iz tega sledi, da zaradi nizke ravni testosterona mišice izgubijo moč in zmanjšajo obseg. In tu je rezultat: pred menstruacijo preneha (nekaj let prej), ženske hitro pridobivajo težo. Poleg vseh pomanjkljivosti je glavna stvar močno zmanjšanje njihove spolne želje in vznemirljivosti za spolnost. Tukaj je razlog za nizko rodnost v državi. Razmislite, zakaj ne preizkusite testosterona v krvi naenkrat?

trusted-source[9], [10], [11]

Seks in testosteron

V našem času mora normalno razvita ženska spolno živeti približno 30-40 let po koncu menstruacije. Izkazalo se je, da mora ženska živeti pol življenj brez dovolj hormonov. Ste kdaj slišali za človeka, ki bi radi živel pol življenju brez testosterona? 

Proizvodnja je hormonsko nadomestno zdravljenje, ki ga predpisuje zdravnik.

Ženska groza - kako je?

Če bi žensko telo moralo opraviti hiperektomijo, med katero so odstranili jajčnike, to pomeni, da vas čakajo pomembnejše spremembe v vašem zdravju.

Po enem dnevu ali dveh po operaciji je količina hormonov čas, da pade na kritično normo, količina testosterona se hkrati zmanjšuje in se tako hitro ne razširi skupaj s svojo kri skozi telo.

trusted-source[12], [13], [14], [15], [16], [17]

Testosteron in ti

Testosteron je potreben vsaj za kakovostno zadovoljstvo med spolnim odnosom, zato morate ceniti pomen tega hormona. Kako brez njega? V odsotnosti testosterona, poleg spolne dejavnosti, oseba izgubi veliko drugih koristnih procesov. Na primer, kontrola teže.

Ne dovolite tega, da nadzirate nivo hormonov v telesu. To se lahko opravi vsakih šest mesecev in se obrne na endokrinologa za analizo hormonov.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.