^
A
A
A

V Odesi, povečanje incidence ošpic

 
, Medicinski urednik
Zadnji pregled: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Vsa vsebina iLive je pregledana ali preverjena, da se zagotovi čim večja dejanska natančnost.

Imamo stroge smernice za pridobivanje virov in samo povezave do uglednih medijskih strani, akademskih raziskovalnih institucij in, kadar je to mogoče, medicinsko pregledanih študij. Upoštevajte, da so številke v oklepajih ([1], [2] itd.) Povezave, ki jih je mogoče klikniti na te študije.

Če menite, da je katera koli naša vsebina netočna, zastarela ali drugače vprašljiva, jo izberite in pritisnite Ctrl + Enter.

23 May 2017, 09:00

Poliklinike in zdravstvene ustanove v Odesi potrjujejo močno povečanje incidence ošpic: infekcijske bolnišnice so že zdravili več kot sto bolnih bolnikov. O teh informacijah, in glavni zdravnik Odessa Hospital Svetlana Lavryukova.

Med novopridovljenimi bolniki prevladujejo otroci do 3. Leta starosti, vendar pa so tudi odrasli bolniki. Bolniki, ki so v resnem stanju, pa tudi nosečnice in otroci iz sirotišnice, se praviloma pošljejo v bolnišnično zdravljenje.

"Če analizirate število bolnikov s hospitalizacijo, tudi v začetku pomladi, so bili zabeleženi samo posamezni, tako imenovani" sporadični "primeri ošpic. Že sredi aprila letos se je število bolnikov postopno začelo povečevati. Do zdaj imamo skoraj štirideset bolnikov na bolnišničnem zdravljenju. Če menite, da so tisti, ki so že bili odpuščeni, lahko šteje več kot sto primerov, "glavni zdravnik pojasnjuje stanje.

Kot kažejo statistični podatki, se je lahko takšna količina bolnikov z ošpicami zgodaj določila v celotni državi, ne pa v eni vasi. Skupini tveganj so otroci, mlajši od 9 let, pa tudi odrasli od 35 do 45 let.

Uslužbenec oddelka za državni nadzor nad upoštevanjem sanitarnih norm mestne uprave Državne službe za izvršitelje Olga Balanovskaya dodaja, da na evropskem ozemlju trenutno obstajajo štirinajst območij z izbruhi ošpicne dejavnosti. Na primer, od poletja lanskega leta v Romuniji so strokovnjaki zabeležili več kot pet tisoč bolnikov z ošpicami - in obstajajo primeri s smrtnim izidom.

"Povečanje števila primerov ošpic se spreminja ciklično. Torej, v naši državi je bilo največje število bolnikov zabeleženo v letu 2006 - to je 43 000 bolnikov. Potem se je bolezen zmanjšala, v letu 2012 pa je prišlo do še enega cikličnega izbruha - 15 000 bolnikov je bilo hospitaliziranih. Danes, najverjetneje, lahko govorimo o naslednjem povečanju incidence. Dejstvo je, da vsi starši zdaj ne cepijo svojih otrok. Število necepljenih otrok se povečuje in vidimo nov izbruh ... Vsi vedo, da je edino učinkovito sredstvo proti tej bolezni cepljenje. Ampak moramo priznati, da se stopnje cepljenja otrok v Odesi malo razlikujejo od romunskih kazalcev, «je povzel zdravnik.

Predstavnik zdravstvenega oddelka na mestnem svetu Odessa Anna Luneva zagotavlja, da v polikliniki mesta trenutno obstaja 14.000 odmerkov antikoagregatnega cepiva.

"Od 1 leta se obračamo na mame in očete zdravih otrok. Če vaši otroci niso bili cepljeni proti ošpicam in niso trpeli zaradi te bolezni, se posvetujte z zdravnikom in cepljeni, ne glede na urnik cepljenja ", pravi zdravnik.

Če je otrok že bolan, potem bi morali omejiti svoje stike z drugimi ljudmi. Ne hodite s takšnim otrokom na kliniko: takoj pokličite zdravnika ali "nujno nego".

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.