^

Staranje kože

Prišel je iz oči v oči

Drobna koža na obrazu danes je precej pogosta in sploh ne izgleda privlačna - ponavadi je saggy, ima bledo senco, na njem pa se zdijo hitrejše.

Starostne spremembe

Gerontologija je znanost, ki proučuje procese staranja, starostne spremembe v osebi: njegove biološke, medicinske, socialne, psihološke, higienske in ekonomske vidike (znanost o staranju).

Različne gube in vzroki njihovega videza

Kot veste, s katero koli starostjo, obstaja en sam znak, kot so nagubana koža. Zato je večina metod odpravljanja sprememb, povezanih s starostjo, neposredno ali posredno usmerjena v zmanjšanje globine in resnosti gub.

Biološko staranje kože: vrste staranja kože

Obstajajo spremembe tako v povrhnjici kot v dermalnih strukturah. Zlasti izrazito zmanjšanje števila celic povrhnjice vrstic motenj diferenciacije keratinocitov, keratinocitov povečanje velikosti, sprememba v razmerju ceramid ali drugih visoko specializiranih kožnih lipidov zagotavljajo CE tesnilne lastnosti, vključno zadrževanja vode v koži.

Staranje kože: prezgodnji in naravni dejavniki staranja

Staranje je kompleksen biološki proces presnovnih in strukturnih in funkcionalnih sprememb v telesu, ki zajema notranje organe ter sisteme in tkiva, ki tvorijo zunanji videz. Tkiva, ki tvorijo zunanji videz, seveda vključujejo kožo, pa tudi nekatere mišice (zlasti posnemajo mišice obraza in vratu).

Hormoni in koža

Hormoni igrajo pomembno vlogo pri fiziologiji kože, zato kršitev hormonskega ravnotežja takoj vpliva na njegovo stanje. Na primer, neravnovesje ščitničnih hormonov lahko povzroči prekomerno suhost kože ...

Teorija stresa

V odgovor na nevarnem signala (bolečine, videz plenilca, itd), naše telo začne prestrukturirati svoje dejavnosti, da bi povečali možnosti za preživetje - ali zelo hitro pobegniti, ali pa, da bi zelo močan odpor do sovražnika.

Čarobnost regeneracije kože

Najpogosteje kupujejo drage kreme "od gube" ali pa grejo v lepotilni salon, ženske upajo na čudež. V nasprotju z vsemi utemeljitvami razloga, večina verjame, da obstaja orodje, ki bo popravilo kožo kot urar, ki popravlja uničeno uro.

Prosti radikali in antioksidanti

Prosti ostanek - molekulo ali atomom ob neparni elektron v zunanji orbiti, ki za svoje agresivnosti in sposobnosti, ne samo, da reagira z molekulami celične membrane, ampak tudi, da jih v prostih radikalov (samofinancirajuća plaz reakcija).

Staranje in fotografiranje

To je dejal, da je moda za tan dale pariški legendarna Coco Chanel, ko se je vrnil s križarjenja na Mediteranu, je zadela bledo pariški lepot bron tan.
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.