^

Poseben interes

Bolezni novorojenčkov nastanejo zaradi različnih razlogov in imajo veliko različnih simptomov. Prvič, bolezen je lahko prirojena, takšne patologije pa niso ducat. Drugič, otrok lahko dobi okužbo, ki jo ima mati med nosečnostjo ali porodom. Končno, gastrointestinalni trakt in dihalne poti otroka iz prvih minut življenja začenjajo naseliti mikroorganizmi v okolju, med katerimi so morda patogeni ...

Najpogostejše bolezni novorojenčka so povezane s kožo, prebavo in splošno zastrupitvijo, ko bakterijske ali virusne okužbe vstopijo v telo. Bodite na opozorilu in ne bodite leni, da bi dopolnili svoje znanje, da bi razumeli, katere bolezni lahko novorojenček vzame od radosti otrokovega videza v vaši družini.

Steklenica s toplo vodo za novorojenca iz kolike: sol, gel, otroška

Colic je verjetno prvi problem, s katerim se sooča mati novorojenega otroka. Videz kolike pri otroku spremlja jok, motorna anksioznost, motnje spanja, povečano sproščanje plinov iz črevesja.

Bifidumbacterin za novorojenčke

Bifidumbacterin za novorojenčke je lahko eden izmed zdravil, ki so za mnoge težave. Ta droga je probiotik, ki se uporablja zelo široko do danes.

Babotik za novorojenčke

Medicina in trg zdravil rastejo vsak dan in obstaja veliko sredstev za kolike. Treba je upoštevati prednosti in mehanizem delovanja Bobotika, da bi razumeli, kdaj jo uporabiti.

Zakaj otrok ugrizne dojke in kaj storiti?

Otrok ugrizne dojke - to je običajen razlog za privabljanje zdravnika, kar povzroča veliko materam, da razmišljajo o prenehanju dojenja. 

Tekočina, peneče blato v otroku rumene, zelene

Pediatri so vedno pozorni na kakršne koli spremembe v naravi iztrebkov pri dojenčkih kot osnovni indikator stanja prebavnega sistema, na pravilno delovanje katerih je odvisen razvoj otroka. 

Nevralgija pri dojenčkih: znaki, zdravljenje

Nevralgija pri novorojenčkih je vnetje živca, kar vodi do številnih neprijetnih občutkov, vključno s hudim sindromom bolečine. Vzroki za nevralgijo pri otrocih so lahko številni, zdravljenje pa je neposredno odvisno od etiologije. Zato je pomembno vedeti o možnih manifestacijah nevralgije pri otroku, da bi opazili in pravilno diagnosticirali patologijo v času.

Hypertonus mišic nog in roka dojenčka: razlogi, kdaj ga prehaja, kako ugotoviti, kaj storiti?

Zelo pomembno je oceniti tone mišic novorojenčka v povezavi z drugimi simptomi, da bi natančneje govorili o prisotnosti določenega problema.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.