^

Koledar nosečnosti

Koledar nosečnosti je potreben za nosečnico, ki ima jasno predstavo, kakšne spremembe se pojavijo v procesu intrauterinega razvoja njenega nerojenega otroka.

Ureja se tedne in trimesečje, vsak nov teden nosečnosti pa prilagodi razvoj ploda. Prvih 13 tednov nosečnosti so najnevarnejši, saj lahko kateri koli neželeni učinki na plod povzročijo prirojene patologije ali izgubo nosečnosti. V drugem trimesečju plod še naprej hitro raste in do 20. Tedna večina žensk začenja občutek svojega gibanja.

Kaj se zgodi v sedmem tednu nosečnosti?

Sedmi teden nosečnosti kaže, da se zarodek aktivno razvija znotraj ženskega telesa. Njegova teža je okoli 0,8 gramov, višina pa je približno 8-10 milimetrov.

Drugi teden nosečnosti

V našem članku o drugem tednu nosečnosti bomo podrobneje odgovorili na te in ne le na ta vprašanja.

Nosečnostne nosečnosti

Poglejmo podrobneje o značilnostih vsakega tedna porodnične nosečnosti.

Vse o prvih tednih nosečnosti

V tem članku bomo poskušali opisati čim več podrobnosti o prvih tednih nosečnosti, morebitnih težavah in poskusiti odgovoriti na vsa vaša vprašanja.

Kratko obdobje gestacije

Obstajajo dnevi, ko se žensko telo, v dobesednem smislu, začne obnašati v očeh. Iz nekega razloga želite hrano slediti in seveda z marmelado ali pa nenadoma "potegniti" na slano kumarico. In ženske, izkušene življenjske izkušnje in dekleta, ki nimajo pojma o preobrazbi usode, vedo, da lahko najkrajše obdobje nosečnosti povzroči velike spremembe v ženskem telesu. Seks in majhno obdobje gestacije

Nosečnost: 41 teden

Vaš otrok ni več tako udoben kot prej, zato vam bo zdravnik svetoval, da začnete izziv rojstva naslednji teden.

Nosečnost: 40 tednov

Težko je povedati, kakšne bodo telesne mase in višine vašega otroka, povprečni parametri novorojenčka pa so približno 3,4 kg - teža in višina 50 cm.

Nosečnost: 39 tednov

Otrok še naprej raste maščobni sloj, ki pomaga pri nadzoru temperature telesa po rojstvu.

Nosečnost: 38 tednov

Vaš otrok je že pridobil veliko teže, kar je zdaj okoli 3,1 kg, njegova višina je 50 cm.

Nosečnost: 37 tednov

Ta teden je vaš otrok dosegel celoten mandat. Če se rojstna aktivnost začne sedaj, bo rojstvo potekalo dokaj preprosto in hitro.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.