^

Zdravje

Klinične študije

Povečane rdeče krvne celice v urinu pri ženskah

Povišani eritrociti v urinu žensk so pomemben diagnostični znak, ki lahko kaže na različna patološka stanja, povečan stres na notranje organe in sisteme, okvarjene procese prilagajanja in še veliko več.

Analiza prostate

Laboratorijsko testiranje telesne tekočine, ki jo izloča prostata - analiza izločanja prostate - je neinvaziven (neboleč in varen) diagnostični postopek. Ta analiza vam omogoča, da ocenite stanje žleze, pa tudi določite bolezen v zgodnji fazi.

Cistitis testi: kaj naj vzamem?

Ne smete se igrati s svojim zdravjem, še posebej, ker je težko diagnosticirati cistitis. Z obstoječimi pritožbami se lahko bolnik obrne na svojega terapevta, na podlagi zdravstvene anamneze in laboratorijskih preiskav pa postavi predhodno diagnozo in se odloči, kateri zdravnik bo obiskal: bolnika, urologa, nefrologa, ginekologa, venerologa itd.

Rezultati brisanja na flori: levkociti, eritrociti, epitelij, sluz \ t

Ginekološki ali urološki bris je študija ne samo mikroflore, ki živi v našem telesu, temveč tudi drugih sestavin notranjega okolja, ki lahko nosijo tudi pomembne informacije za diagnozo.

Bakterijska in nebakterijska flora v razmazu

Kokalna flora v brisu, katere predstavniki so okrogle oblike, je lahko predstavljena v vsej bogastvu njenih vrst. Običajno so koki skupaj z drugimi oportunističnimi in nevtralnimi mikroorganizmi v vagini prisotni v skupnem volumnu ne več kot 5%.

Kaj je razkritje na rastlinstvu?

Rezultat mikrobiološkega ali citološkega pregleda se lahko izroči bolniku ali pošlje zdravniku, ki je predpisal analizo (ginekolog, urolog itd.). Za zapisovanje dokazov je zagotovljena posebna oblika bakteriološkega ali citološkega pregleda.

Eritrociti v urinu: simptomi, učinki, diagnoza

Pritožbe zaradi bolečine navadno spremljajo urolitiazo, cistitis, kri s sečno kislino. V drugih primerih bolečina morda ne bo. Največja nevarnost v tem primeru so tumorski procesi v mehurju in ledvicah.

Vzroki povišanih eritrocitov v urinu

Rezultati laboratorijskih testov za bolnike pogosto sprožajo veliko vprašanj. To še posebej velja, kadar se krvni elementi pojavijo v tekočinah, kjer običajno ne bi smeli biti - na primer, če se v urinu najdejo rdeče krvne celice.

Streptococcus v raztrganju pri ženskah, z nosečnostjo, moškim in otrokom

Streptokoki so gram-negativni mikroorganizmi, ki so povzročitelji mnogih gnojnih infekcijskih in vnetnih bolezni. 

Analiza mrčesa na flori: kako pripraviti, kaj kaže?

Med številnimi laboratorijskimi študijami je na mikroflori raztrgan - analiza, ki določa prisotnost bakterij na mestu zbiranja, in jih tudi identificira.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.