^

Zdravje

Diagnoza avtoimunskih bolezni

Vzorci Coombsov

Neposredno Coombs - antiglobulinski test (aglutinacije v gelu kaže popolno dvovalentne protitelesa), s pomočjo katerega definirajo razreda IgG protitelesa na in komponenta C3-komplementa na eritrocitov površini.

Protitelesa proti Saccharomyces cerevisiae v krvi

Saccharomyces cerevisiae so enocelične glive, splošno znane kot "pekovski kvas". Protitelesa proti Saccharomyces cerevisiae razreda IgG in IgA sta usmerjeni proti oligomananskemu epitopu mannan (fosfopeptidomannana) celične membrane kvasovk.

Protitelesa proti tkivni transglutaminazi v krvi

Transglutaminaza tkiva spada v družino kalcijevih odvisnih aciltransferaz, ki katalizirajo tvorbo navzkrižne povezave med beljakovinami. Ugotovljeno je bilo, da je tkiva transglutaminaza glavni, če ne edini endomizijski antigen pri bolnikih s celiakijo.

Protitelesa proti gliadinu v krvi

Povišane ravni protiteles proti gliadinu v krvnem serumu se lahko odkrije pri 25% bolnikov s herpetiformnim dermatitisom in avtoimunskimi boleznimi.

Protitelesa proti tubularni kletni membrani v krvi

Tubulointersticijski nefritis je vnetna ledvična bolezen infekcijska narava z lokalizacijo patološkega procesa v intersticijskih (intersticijski) tkivo in lezij cevast aparati nephrons na.

Protitelesa proti bazalni membrani glomerul v krvi

Prisotnost protiteles proti bazalni membrani glomerul (anti-BMC) je najbolj značilna za bolnike s hitro napredujočim glomerulonefritisom (anti-BMC glomerulonefritis). Vsi bolniki z glomerulonefritisom proti BMC se lahko razdelijo v dve skupini: le z boleznijo ledvic in Goodpasturejevo boleznijo (50%), pri kateri je slednji povezan s pljučno boleznijo.

Laboratorijska diagnoza bolezni avtoimunske ledvice

Glomerulonefritis je najpogostejša oblika primarne bolezni ledvic, ki ima prevladujočo lezijo ledvenih glomerul. Trenutno je splošno priznana pojem imunoinflamatorne geneze te bolezni.

Protitelesa proti endotelju v serumu

Protitelesa proti žilnemu endoteliju pogosto najdemo v vaskulitisu, zlasti pri Kawasaki bolezni. Predlagamo, da lahko protitelesa proti endoteliju poškodujejo endotelne celice s citolizo, odvisno od komplementa, ali celično citotoksičnostjo, odvisno od protiteles.

Protitelesa proti mieloperoxidazi nevtrofilcev v krvi

Myeloperoksidaza je beljakovina z molekulsko maso 59.000, kar je eden od glavnih dejavnikov, ki zagotavljajo baktericidno zaščito osebe. Pri vaskulitisu se lahko pojavijo protitelesa proti mieloperoxidazi nevtrofilcev

Protitelesa proti beljakovini, ki povečuje baktericidni učinek nevtrofilcev

Beljakovina, ki izboljša baktericidno delovanje nevtrofilcev, je membranski protein nevtrofilcev in monocitov. Njegova glavna naloga je vezati endogene bakterij. Protitelesa proti tem proteinom najpogosteje najdemo v Crohnovi bolezni in ulceroznem kolitisu.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.