^

Zdravje

Hematološki pregledi

Analiza krvi in urina na ravni vitamina D: norma, zakaj se odrečejo

Vitamin D je vitamin, ki spada v skupino biološko aktivnih snovi, katerih sinteza se izvaja pod kožo pod vplivom ultravijoličnih žarkov.

Atipična mononuklearija

Razmislite o značilnostih atipičnih celic, vzrokih njihovega videza, diagnostičnih metod in analiz za mononuklearne celice.

Povečana raven hemoglobina v krvi

V vsaki tretji osebi najdemo zvišane ravni hemoglobina v krvi. Oglejmo si vzroke povečanega hemoglobina, metode normalizacije in možne posledice za telo.

Krvni test

Krvni test je najpogostejša metoda raziskovanja, brez katere sodobne diagnostike niso možne. Različne vrste in metode analitičnih raziskav krvi pomagajo sodobni medicini hitro in natančno prepoznati več sto tisoč bolezni.

Zvišane bele krvničke

Zvišane belih krvnih celic - jasen signal o invaziji človeškega telesa tujih elementov, saj so te celice glavni zagovorniki organov in sistemov vseh vrst bolezni, in se hitro odzovejo na napad na viruse in bakterije.

Levkociti: normalni

Norma levkocitov je kazalnik zdravja vseh človeških sistemov in organov. Njihova glavna naloga je zagotoviti zaščitno funkcijo, da se upreti okužbam, virusom in drugim zlonamernim snovem.

Leukociti v krvi

Leukociti v krvi so eden od najpomembnejših elementov krvi, bele, tako kot se imenujejo, krvne celice so dejansko brezbarvne. So zelo raznolike v strukturi in imajo veliko vrst in podvrst.

Kdaj se znižajo levkociti?

"Leukociti so spuščeni" - ta stavek zagotovo povzroča alarm. Vsaka nenormalnost v analizi krvne sestave lahko signalizira bolezen, kronično ali akutno.

Imunofenotipizacija hemoblastoz

Pomemben napredek pri hematoloških raziskav, povezanih v zadnjih letih z uporabo sodobnih imunoloških metod in avtomatiziranih orodij za analizo in celic periferne krvi in kostnega mozga sortiranje - cytometers toka.

Folna kislina v krvi

Folna kislina se nanaša na vodotopne vitamine skupine B in je derivat pteridina. Človeško telo ima folno kislino zaradi svoje endogene sinteze črevesne mikroflore in uživanja hrane.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.