^

Zdravje

Imuniteta

Imunološke raziskave v urologiji

Dodelitev imunograma urološkemu pacientu pomeni, da zdravnik, ki se zdravi, predpostavlja prisotnost motenj v imunskem sistemu. Duplikat bakterijskih, virusnih, glivičnih okužb, alergične reakcije, lahko sistemske bolezni simptomi teh motenj, ki so značilni številni sindromi (okužbe, rak, alergijska motnja, avtoimunska bolezen, limfoproliferativne).

Sistemsko dopolnilo

Sistem komplementa vsebuje 9 zaporedno aktiviranih komponent in 3 zaviralca. Ta sistem igra pomembno vlogo, zlasti z vnetjem in razvojem odpornosti proti povzročiteljem infekcij.

Spontan test z NST

Spontani test z NST (nitrozinium tetrazolium) omogoča ovrednotenje stanja kisika odvisnega baktericidnega mehanizma fagocitov (granulocitov) krvi in vitro. Opisuje stanje in stopnjo aktivacije intracelularnega antibakterijskega sistema NADP-H-oksidaze.

Preiskava fagocitoze

Fagocitoza je absorpcija celice velikih delcev, vidnih v mikroskopu (na primer, mikroorganizmi, veliki virusi, poškodovana celična telesa itd.). Proces fagocitoze lahko razdelimo na dve fazi. V prvi fazi se delci vežejo na površino membrane. V drugi fazi pride do dejanske absorpcije delcev in njegovega nadaljnjega uničenja.

Stimulirana reakcija transformacije blastov limfocitov z mitogeni

Funkcionalno aktivnost limfocitov T in B ocenjujemo z reakcijo pretvorbe blastov limfocitov z uporabo mitogenov - PHA, ConA, lateksa, lipopolisaharidov itd.

Spontana reakcija transformacije blastov limfocitov

Spontana transformacija tvorbe limfocitov je sposobnost limfocitov, da se preobrazijo brez stimulacije. Študija se izvede za ovrednotenje funkcionalne aktivnosti T limfocitov.

Reakcija zaviranja migracije levkocitov v krvi

Reakcija zaviranja migracije levkocitov omogoča, da oceni sposobnost T-limfocitov za nastanek limfokinov kot odgovor na antigensko stimulacijo. Ta test vrednotenje funkcionalno aktivnost limfocitov T se lahko uporabljajo za diagnosticiranje imunsko pomanjkljivostjo (reakcijski z mitogeni), preobčutljivost (alergija) zakasneli tip (reakcija na specifičen antigen ali alergen).

NK limfociti (CD56) v krvi

CD56-limfociti - efektorska celica imunostjo celice, ki so odgovorni za antivirusnih, antitumorsko imunosti in presajanju (glej zgoraj CD16-limfocitov.). Zmanjšanje števila CD56-limfocitov vodi v razvoj raka in ponderiranje toksičnih virusnih okužb.

T-limfociti z interlevkin-2 (CD25) receptorji v krvi

CD25 - aktivirani T-limfociti, ki spodbujajo nastanek protiteles in citotoksičnost. Ta indikator odraža sposobnost limfocitov, da se razširijo in razločujejo in karakterizirajo funkcionalno stanje aktiviranih T-limfocitov.

NK-limfociti (CD16) v krvi

CD16-limfociti so efektorske celice, odgovorne za protitumorsko, protivirusno in transplantacijsko imunost. NK-celice - ločena populacija limfocite, ki so drugačni od limfocitov T in B, kot izvor in funkcionalne lastnosti in površinske receptorje (v ljudeh obstajata dva podpopulacije - CD16 in CD56).

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.