^

Zdravje

PCR (polimerazna veriga reakcija, PCR diagnostika)

Analize za humani papiloma virus: kako se predati, dešifrirati

Papiloma virus je resna nevarnost. Diagnoza je potrebna za določitev sevov okužbe in tveganje za njegovo onkogenost. Takšne informacije omogočajo najustreznejši in učinkovitejši načrt zdravljenja.

Klamidija: odkrivanje Chlamydia trachomatis

Diagnoza klamidije s PCR je najbolj občutljiva in specifična metoda vseh, ki se trenutno uporabljajo v laboratorijih. Občutljivost metode je 95-97%, specifičnost pa je 95-98%.

Okužba z mikoplazmo: odkrivanje mikoplazme

Mikoplazme so razvrščene kot pogojno patogeni mikroorganizmi. Vztrajajo in parazitizirajo na membranah epitelijskih celic in jih je mogoče lokalizirati tako izven kot intracelularno.

Gonoreja: odkrivanje gonoreje

PCR omogoča neposredno in kvantitativno izražanje prisotnosti DNK gonokocij v eksperimentalnem materialu. Preiskovani material je lahko sputum, lavazna tekočina, urin, punktata različnih organov in cist itd.

Okužba z Helicobacter: odkrivanje Helicobacter pylori

Diagnostična občutljivost PCR za odkrivanje Helicobacter pylori v biopsijskih vzorcih želodčne sluznice je 88-95,4%, specifičnost je 100%; v koprofiltratih - 61,4-93,7% in 100%.

Tuberkuloza: odkrivanje mikobakterijske tuberkuloze

Za razliko serološko diagnostiko okužbe metode tuberkuloze odkrivanje protiteles, Mycobacterium tuberculosis, lahko PCR zazna Mycobacterium tuberculosis DNA neposredno in kvantitativno izrazili koncentracijo v materialu.

Okužba s humanim papiloma virusom: odkrivanje humanega papiloma virusa

Virusi humane papiloma virusov (HPV) so majhni onkogeni virusi, ki vsebujejo DNA, ki okužijo epitelne celice in povzročajo proliferativne lezije.

Herpes: odkrivanje virusa herpes simplexa vrste 1 in 2

V zadnjem času, za diagnozo okužbe s HSV uporabo identifikacijo DNA HSV 1 in 2 v materialu iz veziklov in razjed na koži ali sluznici (veznice vključno očesa) s PCR (zelo občutljive, specifičnih in hitre diagnostične metode).

Okužba s citomegalovirusom: odkrivanje citomegalovirusa

Virus v krvi bolnika, ki uporablja PCR, se uporablja za diagnosticiranje okužbe s citomegalovirusom in za nadzor učinkovitosti protivirusnega zdravljenja.

Okužba s HIV: odkrivanje virusa humane imunske pomanjkljivosti (PCR vich)

Neposredno količinsko HIV RNA PCR omogoča bolj natančen kot določanje vsebnosti CD4 + celic za napovedovanje stopnjo razvoja bolezni pri osebah, okuženih z virusom HIV, s tem natančneje ocenili njihovo preživetje. Visoka vsebnost virusnih delcev je običajno povezana z izrazito okvaro imunskega stanja in nizko vsebnostjo celic CD4 +.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.