^

Zdravje

Serološki testi

Test za pljučnico Mycoplasma

Do zdaj ni kliničnih, epidemioloških ali laboratorijskih simptomov, ki bi omogočili zgodnje odkrivanje poškodb pljuč Mycoplasma pneumoniae.

Hitri test za hepatitis

Virusni hepatitis je nalezljiva bolezen, pri kateri se vnetni proces, ki ga povzročijo nalezljive snovi, razširi na jetrno tkivo.

Hitri test HIV: natančnost, navodila

Hitro (spotno) ali hitro testiranje na HIV se lahko izvaja zunaj specializiranih laboratorijev, ne zahteva nobene opreme in ima največ 30 minut.

Krvni test za virus Epstein-Barr za protitelesa in PCR: kako ga jemati, norma

Z herpesom se na površju ustnic razumejo nevestični boleči pretisni omoti, ki kasneje tvorijo rjave skorje.

Analiza za skrite okužbe: seznam tega, kar dajejo

V sodobnem življenju se pogosteje ukvarjate z različnimi boleznimi. Poseben pomen v medicini je pridobil težave z bojem proti nalezljivim boleznim.

Katere teste je treba opraviti po ugrizu?

Nevarnost nalaganja nalezljivih bolezni, ki jih prenašajo žuželke, je precej visoka, čeprav je bil klop odstranjen v najkrajšem možnem času in ni mogel prodreti globoko.

Kandidiaza: protitelesa proti Candida albicans v krvi

Diagnoza površinske kandidoze temelji na odkrivanju glivičnih elementov v obarvanem raztrganju. S visceralnimi oblikami kandidamikoze so serološke študije velikega diagnostičnega pomena.

Test aspergiloze: protitelesa proti povzročitelju aspergiloze v krvi

Bolj občutljiva serološka diagnoza aspergiloze je odkrivanje antigenov (galaktomanov) aspergilusa v krvi. Uporabite lateksni test in metodo ELISA (bolj občutljiva). Občutljivost ELISA na galaktoman je 50-60%, pri ponavljajočem se pregledu pa doseže 90%, specifičnost je 90-100%.

Analiza opisthorhijaze: protitelesa proti povzročitelju opisthorhijeze v krvi

Občutljivost metode ELISA za diagnozo opisthorhijeze v akutni fazi je blizu 100%, v kronični fazi bolezni - na 70%, odvisno od intenzivnosti invazije. Protitelesa IgM se pojavita v krvi 1 teden po okužbi, dosežejo največje vrednosti po 1,5-2 tednih in po 6-8 tednih se njihov titer začne hitro zmanjševati.

Test za trihinelozo: protitelesa proti Trichinella spiralis v krvi

Pri zgodnji serološki diagnostiki trichinosis se uporablja definicija protiteles IgG z uporabo ELISA metode. Občutljivost ELISA je 90-100%, specifičnost je 70-80%. Specifična protitelesa se pojavijo v krvi okuženih ličink Trichinella in njihova koncentracija v mišicah v obdobju migracije.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.