^

Zdravje

Rak (onkologija)

Osteoblastoklastom

Število primerov raka v svetu nenehno narašča. Med lezijami skeletnega sistema je vodilni po pogostnosti osteoblastoklastom - benigni tumorski proces, nagnjen k malignosti, ki lahko poškoduje različne kosti skeleta.

Pineocitom epifize

Jasno lokaliziran možganski tumor - pineocitom epifize ali epifize (corpus pineale) - se pojavlja predvsem pri odraslih. 

Ameloblastom čeljusti

Tuborski odontogeni proces - ameloblastom - je epitelne narave in je nagnjen k agresivni rasti. Tumor ni maligni, lahko pa povzroči uničenje kosti in v redkih primerih metastaziranje.

Zdravljenje ciste vranice: kaj storiti, kako ga odstraniti?

V večini primerov se cista odstrani z minimalno invazivno laparoskopsko metodo. Okrevanje po takem posegu je za pacienta hitrejše in udobnejše.

Cista vranice pri otroku in odrasli

Cista vranice je izraz, ki združuje številne patologije, za katere je značilen pogost simptom - prisotnost tvorbe votline v parenhimu organa.

Pineoblastom možganov

Blastoma, redka vrsta rakavega nevroektodermalnega tumorja, v epifizi epifize ali epifize možganov je opredeljena kot možganski pineoblastom.

Serosocele

Serosocele je precej pogosta patologija, ki se lahko pojavi skoraj v kateri koli starosti. Vendar najpogosteje težavo diagnosticirajo pri ženskah, starih od 30 do 45 let.

Pinealna cista možganov pri odraslih in otrocih

Epifizna cista je vezikularna votlina, napolnjena s tekočino, in sicer žlezni izloček. Takšna votlina ni tumorske narave in praviloma ni nagnjena k povečanju in napredovanju. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.