^

Zdravje

Bolezni otrok (pediatrija)

Spasmofilija pri otrocih

V pediatriji je patološka nagnjenost k neprostovoljnim mišičnim krčem in spontanim krčem - tetanija (iz grškega tetanos - konvulzija), ki jo povzroča povečana živčno -mišična razdražljivost v nasprotju s presnovo kalcija v telesu, pri otrocih pogosto opredeljena kot spazmofilija.

Povečane rdeče krvne celice v urinu otroka: kaj to pomeni?

Povišana vsebnost rdečih krvnih celic v urinu pri otrocih je hematurija. Običajno se v splošni analizi ne zaznajo ali pa zaznana količina v vidnem polju ne presega 1-2 elementov.

Bakterije v urinu otroka: razlogi, kako zdraviti

Prisotnost bakterij v urinu otroka je ugotovljena z mikroskopskim pregledom njegove usedline in je nevaren signal. Kaj to pomeni? Kaže na virusno bolezen sečil.

Beli izmet pri otroku

Pri majhnih otrocih so gibanja črevesja različnih barv: od svetlo rumene do rjave - vse je odvisno od prehrane otroka. Običajno to ne povzroča tesnobe, vendar pojav belih iztrebkov alarmira starše in jih naredi, da se posvetujejo s pediatrom, ali je to normalno?

Subependimalna cista pri novorojenčku

Med izvajanjem postopka možganske nevrosonografije zdravniki včasih odkrijejo benigno votlo neoplazmo, po kateri postavijo diagnozo "subependimalna cista pri novorojenčku". 

Gnojni otitisni medij pri otroku

Majhni otroci zelo boleče trpijo, še posebej, ker staršem ne morejo povedati, kje ga boli. Obstaja kataralna in gnojna oblika bolezni, slednja je zaradi večje verjetnosti ponovitve zelo nevarna za zdravje dojenčkov. 

Streptoderma pri otrocih: vzroki in simptomi

Streptoderma je ena od vrst kožne piodermije (bolezni, ki jih povzroča bakterijska okužba). Streptodermo pri otrocih  povzroča specifična vrsta mikroorganizmov - bakterije rodu Streptococcus. 

Diagnoza streptoderme pri otroku

Za diagnosticiranje streptoderme pri otrocih se je potrebno posvetovati z zdravnikom. To je lahko lokalni pediater, dermatolog, specialist za nalezljive bolezni in bakteriolog. Za začetek priporočamo, da se obrnete na svojega lokalnega pediatra, ki vam bo predpisal potrebne preglede, in, če bo potrebno, vas napotiti k drugim strokovnjakom.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.