^

Zdravje

Bolezni ušesca, grla in nosu (otolaringologija)

Lasersko zdravljenje smrčanja - laserska uvulopalatoplastika

Zdravljenje smrčanja z laserjem - metoda laserske uvulopalatoplastike - je namenjeno povečanju lumena dihalnih poti v orofarinksu in zmanjšanju volumna mehkih tkiv, ki ustvarjajo oviro za pretok zraka, vibrirajo med vdihom in izdihom, kar povzroča značilen zvok..

Fibroma grla

Ena od vrst tumorskih tvorb grla je fibrom grla - tumor vezivnega tkiva, ki ga imenujemo mezenhimski tumorji. Šifra patologije po ICD-10 - D14.1.

Kape za smrčanje

Smrčanje se običajno pojavi, ko spanec diha skozi usta, zrak, ki prehaja, pa povzroči, da nehote sproščena (povešena) mehka tkiva orofarinksa vibrirajo.

Aphonia: funkcionalna, organska, psihogena, resnična

Izguba sposobnosti izgovarjanja glasu se imenuje afonija. Hkrati oseba govori le šepetavo, brez hripavosti, piskanja, značilnega za disfonične motnje. 

Pareza glasilk pri otrocih

Parezo glasilk pri novorojenčkih lahko povzroči negativen vpliv škodljivih dejavnikov iz materinega telesa, zaradi česar opazimo okvare v razvoju živčnega sistema, žilne in presnovne patologije, ki vodijo do zmanjšanja funkcionalnost glasilk. 

 

Pareza glasilk: vzroki, simptomi, diagnoza

Po študijah je 60% parez glasilk povezanih z novotvorbami v grlu, požiralniku ali ščitnici in kirurškimi posegi iste lokalizacije. In na prvem mestu so operacije na ščitnici.

Zdravljenje pareze glasilk

Kirurško zdravljenje dvostranske pareze glasilk omogoča temeljit pregled bolnika, določitev obsega posega in učinkovite možnosti zdravljenja, saj zdravnik praktično nima prostora za napake.

Laringealno vneto grlo

Laringealna angina lahko prizadene bolnike katere koli starosti, čeprav je pogostejša pri odraslih, običajno prizadene ljudi med 18. In 40. Letom starosti, čeprav se lahko pojavi pri otrocih, mlajših od treh let.

Kazeozni zamaški na mandljih v grlu

Tak simptom, kot so kazeozni zamaški na tonzilah v grlu, otolaringologi opažajo precej pogosto - tako pri vnetnih procesih v žrelu kot v primerih, ko ni znakov očitnega vnetja palatinskih tonzil.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.