^

Zdravje

Bolezni gastrointestinalnega trakta (gastroenterologija)

Razpoke v kotičkih ustnic

Kadarkoli se v kotičkih ustnic pojavijo razpoke, se spomnimo na imuniteto. Takšna težava je namreč tesno povezana s stanjem našega imunskega sistema in se pogosteje pojavlja spomladi, ko obramba oslabi in se vitaminske zaloge telesa izčrpajo. 

Kaj lahko in kaj ne moremo storiti pri pankreatitisu?

Poleg imenovanja diete vsem bolnikom s kronično obliko vnetja trebušne slinavke dajejo ustrezna priporočila glede načina življenja na splošno.

Aholia

Stanje, v katerem žolč ne nastaja ali prehaja v tanko črevo, je opredeljeno kot aholija. V ICD-10 je ta kršitev razvrščena kot bolezen žolčnika - s kodo K82.8. 

Tenesmus: kaj je to?

Tenesmus - ta koncept lahko iz grščine prevedemo kot "neučinkovit nagon". Ta simptom lahko spremlja boleča reakcija ali pa tudi ne.

Levkoplakija požiralnika

Če se epitelna plast sluznice zgornjega prebavnega trakta začne intenzivno keratinizirati, potem govorijo o razvoju levkoplakije požiralnika. Na začetni stopnji bolezni nastane gosta obloga, ki se lahko odstrani in je praktično ne spremljajo znaki vnetnega procesa. 

Drsna kila požiralnika

Pri diafragmatični kili ali hiatalni kili lahko diagnozo določimo kot drsno kilo kile požiralnika. Očitno je poenostavljeno ime, ki je opisno, bolj razumljivo za bolnike.

Zdravljenje slabosti pri gastritisu: tablete, alternativna sredstva, zelišča

Od slabosti zaradi gastritisa, vseh protivnetnih zdravil, vseh antiemetičnih zdravil, pomaga dobro. Lahko poskusite hilak, hilak-obliko, ranititdin, maalox, phosphalugel, smect.

Gastritis slabost

Pod površinskim gastritisom pomeni akutni vnetni proces v zgornjem, sluzastem sloju želodca. Pogosto so v tem procesu vključeni in submukoza, ki se nahaja neposredno pod sluznico. 

Zgaga z gastritisom

Mnogi ljudje poznajo neprijeten občutek draženja, pekočo ob požiralniku: gre za zgago. Težava se lahko pojavi pri uživanju začinjenih ali ocvrte hrane, hitre hrane, po prenajedanju in celo po prekomerni telesni aktivnosti. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.