^

Zdravje

Bolezni gastrointestinalnega trakta (gastroenterologija)

Aholia

Stanje, v katerem žolč ne nastaja ali prehaja v tanko črevo, je opredeljeno kot aholija. V ICD-10 je ta kršitev razvrščena kot bolezen žolčnika - s kodo K82.8. 

Tenesmus: kaj je to?

Tenesmus - ta koncept lahko iz grščine prevedemo kot "neučinkovit nagon". Ta simptom lahko spremlja boleča reakcija ali pa tudi ne.

Levkoplakija požiralnika

Če se epitelna plast sluznice zgornjega prebavnega trakta začne intenzivno keratinizirati, potem govorijo o razvoju levkoplakije požiralnika. Na začetni stopnji bolezni nastane gosta obloga, ki se lahko odstrani in je praktično ne spremljajo znaki vnetnega procesa. 

Drsna kila požiralnika

Pri diafragmatični kili ali hiatalni kili lahko diagnozo določimo kot drsno kilo kile požiralnika. Očitno je poenostavljeno ime, ki je opisno, bolj razumljivo za bolnike.

Zdravljenje slabosti pri gastritisu: tablete, alternativna sredstva, zelišča

Od slabosti zaradi gastritisa, vseh protivnetnih zdravil, vseh antiemetičnih zdravil, pomaga dobro. Lahko poskusite hilak, hilak-obliko, ranititdin, maalox, phosphalugel, smect.

Gastritis slabost

Pod površinskim gastritisom pomeni akutni vnetni proces v zgornjem, sluzastem sloju želodca. Pogosto so v tem procesu vključeni in submukoza, ki se nahaja neposredno pod sluznico. 

Zgaga z gastritisom

Mnogi ljudje poznajo neprijeten občutek draženja, pekočo ob požiralniku: gre za zgago. Težava se lahko pojavi pri uživanju začinjenih ali ocvrte hrane, hitre hrane, po prenajedanju in celo po prekomerni telesni aktivnosti. 

Zakaj je rumeno rumena in kaj naj storim?

Vnaprej ni potrebno skrbeti: možno je, da vam bodo informacije, ki smo vam jih posredovale, pomagale usmeriti v simptome in ugotoviti prisotnost ali odsotnost patologije.

Prezračevanje orehov

Dragoceni prehrambeni izdelki, ki izboljšujejo delovanje srca in ožilja, prispevajo k izgubi teže, preprečujejo Alzheimerjevo bolezen in onkološke patologije so oreščki.

Preveljavitev zelenjave

Zelenjava je vir vitaminov, mineralnih elementov, organskih snovi in polisaharidov. Njihov redni vnos nasičuje telo s kalcijem, kalijem, magnezijem in drugimi koristnimi sestavinami.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.