^

Zdravje

Bolezni genitourinarskega sistema

Angiomiolipom leve in desne ledvice

Med benignimi tumorji obstaja tako specifična neoplazma, kot je angiomiolipom, ki jo lahko po naključju odkrijemo med slikanjem trebušnih organov.

Razpoke v kožici pri moških in otrocih

Na notranji strani kožnega lista se pojavijo razpoke v kožici. Oba sta majhna, neopazna, ne povzročata bolečih občutkov, in velika, ki ju ni mogoče spregledati.

Hematocela v modih

Hematokela je običajno posledica krvavitve iz poškodovanih krvnih žil. To se zgodi s travmatskimi poškodbami, kirurškimi posegi. Pri nekaterih bolnikih je pojav patologije povezan z razvojem raka na modih, ko tumor raste in krši celovitost skrotalne žilne mreže.

Preprečevanje cistitisa pri ženskah, moških in otrocih

Za preprečevanje kroničnega cistitisa je pomembno, da ne zamujate z uriniranjem, da se zaščitite pred prehladom, da upoštevate osebno higieno, zlasti na intimnem področju. Spodnje perilo naj bo ohlapno, ne stiskajte mehurčka.

Zakaj je mošnja otekla in kaj storiti?

Simptom, kot je edem skrotuma, se lahko pri moških v kateri koli starosti pojavi iz različnih razlogov, lahko je enostranski ali dvostranski, spremljajo ga lahko drugi simptomi, zlasti hiperemija in bolečina.

Vrste in zakaj so bakterije v urinu nevarne?

Danes vse pogosteje slišimo vprašanje, ali so bakterije v urinu nevarne. Ali naj se pojavijo tam? Izkazalo se je, da urin velja za pogojno sterilno biološko tekočino, zato običajno ne sme vsebovati bakterij. 

Bakterije v urinu: diagnoza, zdravljenje

Bakterije v urinu so izredno neugoden znak, ki kaže na hudo vnetni in infekcijski proces, ki prizadene ledvice, sečila in morda celo kri in druge telesne sisteme.

Bakterije v urinu: kaj to pomeni?

Različne patologije notranjih organov, zlasti ledvic, sečil, spremlja dejstvo, da se bakterije v urinu žensk in moških začnejo intenzivno razmnoževati.

Difuzne spremembe v parenhimu in sinusih ledvic: kaj je to?

Pacientom razlagajo, kakšne razpršene spremembe v ledvicah so odkrili med ultrazvočnim pregledom (UZ), nefrologi in urologi govorijo o ehografsko vizualiziranih patoloških nepravilnostih v tkivih in posameznih strukturah tega organa.

Azotemija

Če iz latinščine prevedemo ime "azotemija", to dobesedno pomeni "dušik v krvnem obtoku". Včasih se to stanje imenuje uremija - to je "urin v krvnem obtoku", vendar pojma nista povsem enaka: azotemija je običajno osnova uremije.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.