^

Zdravje

Bolezni srca in krvnih žil (kardiologija)

Ateroskleroza trebušne aorte in njenih vej

Ateroskleroza trebušne aorte je kronična patologija. Za bolezen je značilna specifična lezija posode, proliferacija vezivnega tkiva v ozadju maščobne infiltracije notranje stene, kar na splošno vodi do organskih in splošnih motenj krvnega obtoka.

Tromboza kavernoznega sinusa

Tromboza kavernoznega sinusa velja za redko bolezen, hkrati pa za precej nevarno, saj obstaja velika nevarnost širjenja vnetja na področje možganskih struktur. 

Kardialgija

Ko se pojavijo bolečine, ki so lokalizirane na levi strani prsnega koša - kjer se nahaja srce, bo ob obisku zdravnika v zdravniškem poročilu navedena kardialgija.

Perikardni izliv

Perikardni izliv je pogosteje posledica, ne pa osnovni vzrok: bolezen se razvije kot odziv na obstoječi poliserozitis ali drugo patologijo, ki jo spremlja lezija perikarda.

Vrste bradikardije

Morda ni subjektivnih občutkov upočasnjevanja srčnega ritma, in če obstajajo, ne glede na vrsto, se zdijo enaki. Izolacija različnih vrst bradikardije ni pomembna toliko za bolnike kot za zdravnika v okviru določanja taktike zdravljenja.

Bradikardija: simptomi, stopnje, učinki

Spodnja meja normalne srčne frekvence se spreminja v razmeroma širokih mejah za različne starostne skupine bolnikov. Za odrasle v delovni starosti se to šteje za 60 utripov na minuto.

Zdravljenje palpitacije: prva pomoč, kaj lahko in ne more

Med srčnimi glikozidi so najbolj znani Digitoxin, Celanid. Takšna zdravila predpiše le zdravnik, saj lahko njihov iracionalni vnos povzroči katastrofalne posledice, celo do srčnega zastoja.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.