^

Zdravje

Bolezni srca in krvnih žil (kardiologija)

Serozni perikarditis

Vnetje fibrozne vrečke, ki obdaja srce (perikarda), pri katerem je prevladujoč simptom nastanek in kopičenje serumskega eksudata (izliva) v njem – serozne tekočine, diagnosticiramo kot serozni perikarditis.

Fibroelastoza

Izraz "fibroelastoza" v medicini se nanaša na spremembe v vezivnem tkivu telesa, ki pokrivajo površino notranjih organov in krvnih žil, zaradi kršitve rasti elastičnih vlaken.

Zdravljenje ateroskleroze karotidnih arterij

Statini znižujejo raven holesterola in s tem zmanjšajo koronarno smrtnost. Kontraindikacije za jemanje statinov so: nosečnost, akutna odpoved jeter ali ledvic, alergije, otroštvo

Ateroskleroza karotidnih arterij

Med številnimi žilnimi boleznimi je precej pogosta ateroskleroza karotidnih arterij. To je kronična patologija, ki jo spremlja kršitev presnove holesterola in lahko povzroči življenjsko nevarne zaplete. R

Fibrinozni perikarditis

Različne patologije srčno-žilnega sistema so lahko zapletene zaradi takšne motnje, kot je fibrinozni perikarditis. Takšen zaplet zahteva takojšen pregled in zdravljenje, kar je potrebno za preprečitev nadaljnjega razvoja drugih resnih posledic.

Ateroskleroza trebušne aorte in njenih vej

Ateroskleroza trebušne aorte je kronična patologija. Za bolezen je značilna specifična lezija posode, proliferacija vezivnega tkiva v ozadju maščobne infiltracije notranje stene, kar na splošno vodi do organskih in splošnih motenj krvnega obtoka.

Tromboza kavernoznega sinusa

Tromboza kavernoznega sinusa velja za redko bolezen, hkrati pa za precej nevarno, saj obstaja velika nevarnost širjenja vnetja na področje možganskih struktur. 

Kardialgija

Ko se pojavijo bolečine, ki so lokalizirane na levi strani prsnega koša - kjer se nahaja srce, bo ob obisku zdravnika v zdravniškem poročilu navedena kardialgija.

Perikardni izliv

Perikardni izliv je pogosteje posledica, ne pa osnovni vzrok: bolezen se razvije kot odziv na obstoječi poliserozitis ali drugo patologijo, ki jo spremlja lezija perikarda.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.