^

Zdravje

Bolezni sklepov, mišic in vezivnega tkiva (revmatologija)

Zakaj tele krči in kaj storiti?

Med temi številnimi simptomi izstopajo nenormalni neprostovoljni gibi - krči in krči, ki vključujejo žariščne mioklonične krče v teletih nog, ki so precej boleče krčenje mišice biceps gastrocnemius (Musculus gastrocnemius).

Ahondroplazija

Obstaja veliko redkih bolezni prirojene narave, ena od njih pa je kršitev rasti kosti - ahondroplazija, ki vodi do izrazite nesorazmerne nizke rasti.

Zdravljenje displazije vezivnega tkiva

Na žalost ni znana metoda, ki bi se trajno znebila displazije vezivnega tkiva, saj gre za genetski problem. Vendar lahko kompetentna uporaba kompleksnih ukrepov stabilizira bolnikovo stanje, ublaži klinične znake bolezni.

Displazija vezivnega tkiva pri otrocih in odraslih

Takšen sindrom, kot je displazija vezivnega tkiva, naj bi bil takrat, ko je človeško telo nagnjeno k motnjam v tvorbi hrustančnega tkiva sklepov, pa tudi drugih tkiv od rojstva. 

Zdravljenje osteohondropatije

Poleg zdravljenja z zdravili je bolniku predpisan potek fizioterapije: terapevtske masaže, elektroforeza, parafinske kopeli, ogrevanje, vadbena terapija, terapija s šokovskimi valovi.

Osteochondropathy pri otrocih

Pri otrocih je ta patologija veliko pogostejša kot pri odraslih. To je posledica aktivne rasti njihovega kostnega sistema. Glavna starostna skupina bolnikov od 2 do 18 let.

Kostna osteohondropatija

Osteochondropathy je skupina bolezni osteoartikularnega sistema. Za njih je značilen aseptični subhondralni infarkt mejnega dela gobaste snovi kostnega tkiva v mestih s povečanim stresom.

Kellerjeva osteohondropatija

Pojavlja se v dveh oblikah, prizadene kosti stopala in je povezana s starostjo. Najpogosteje se pojavlja pri otrocih in mladostnikih.

Osteochondropathy Shlyatter

Bolezen se pojavi v ozadju dolgotrajne poškodbe mišično-skeletnega sistema v obdobju intenzivne rasti okostja. 

Osteochondropathy Scheuermann-Mau

Za bolezen je značilna poškodba teles prsnih diskov in vretenc, preklopnih plošč. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.