^

Zdravje

Bolezni sklepov, mišic in vezivnega tkiva (revmatologija)

Nodularni periarteritis

Redko patologijo - periarteritis nodosa - spremljajo lezije arterijskih žil srednjega in majhnega kalibra. 

Fibroza retroperitoneuma

Za tako redko bolezen, kot je retroperitonealna fibroza, je značilna prekomerna rast vlaknatega tkiva za zadnjo zunanjo površino želodca in črevesja.

Koksitis kolčnega sklepa

Vnetje kolčnega sklepa ali artritis lahko opredelimo kot koksitis kolčnega sklepa, kjer je izraz "koksitis" (iz latinskega coxae - stegno) - brez navedbe lokacije vnetnega procesa - z medicinskega vidika samozadosten..

Kontraktura žvečilnih mišic

Dolgotrajna napetost in krčenje mišic, ki zagotavljajo gibanje spodnje čeljusti med žvečenjem (musculi masticatorii), se diagnosticira kot kontraktura žvečnih mišic.

Zakaj tele krči in kaj storiti?

Med temi številnimi simptomi izstopajo nenormalni neprostovoljni gibi - krči in krči, ki vključujejo žariščne mioklonične krče v teletih nog, ki so precej boleče krčenje mišice biceps gastrocnemius (Musculus gastrocnemius).

Ahondroplazija

Obstaja veliko redkih bolezni prirojene narave, ena od njih pa je kršitev rasti kosti - ahondroplazija, ki vodi do izrazite nesorazmerne nizke rasti.

Zdravljenje displazije vezivnega tkiva

Na žalost ni znana metoda, ki bi se trajno znebila displazije vezivnega tkiva, saj gre za genetski problem. Vendar lahko kompetentna uporaba kompleksnih ukrepov stabilizira bolnikovo stanje, ublaži klinične znake bolezni.

Displazija vezivnega tkiva pri otrocih in odraslih

Takšen sindrom, kot je displazija vezivnega tkiva, naj bi bil takrat, ko je človeško telo nagnjeno k motnjam v tvorbi hrustančnega tkiva sklepov, pa tudi drugih tkiv od rojstva. 

Zdravljenje osteohondropatije

Poleg zdravljenja z zdravili je bolniku predpisan potek fizioterapije: terapevtske masaže, elektroforeza, parafinske kopeli, ogrevanje, vadbena terapija, terapija s šokovskimi valovi.

Osteochondropathy pri otrocih

Pri otrocih je ta patologija veliko pogostejša kot pri odraslih. To je posledica aktivne rasti njihovega kostnega sistema. Glavna starostna skupina bolnikov od 2 do 18 let.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.