^

Zdravje

Bolezni kože in podkožnega tkiva (dermatologija)

Verrukozni nevus

Med benignimi pigmentiranimi lezijami na koži - nevusi (iz latinskega naevus - madež) - se razlikuje bradavičasti nevus, ki štrli nad površino kože, ki je, kot pove že ime, videti kot bradavica.

Krvavi žulji na nogah in rokah

Žulji so kožne lezije, ki nastanejo zaradi hkratnega trenja in pritiska, žulji krvi ali krvi pa se imenujejo mokri žulji z nastankom pretisnega omota, ki vsebuje tekočino s krvjo (pretisni omot ali bula).

Dishidroza, pomfoliks pri otrocih in odraslih

Bolezni skupine palmarno-plantarnega dermatitisa neinfekcijske narave vključujejo lezije kože rok in nog, opredeljene s sopomenkami, kot so dishidroza, pomfoliks, dishidrotični ekcem

Razpoke za ušesi pri odraslih in otrocih

Dermatologi menijo, da je suha ali mokra koža in razpoke za ušesi simptomi določenih stanj ali bolezni, ki zahtevajo identifikacijo za ustrezno zdravljenje.

Lasersko odstranjevanje bradavic pri odraslih in otrocih

Odstranitev bradavic z laserjem ali drugimi možnimi metodami je edini način, da se znebite dermatološke napake. In čeprav ta metoda nima velike terapevtske vrednosti, je s kozmetičnega in psihofizičnega vidika popolnoma upravičena.

Kaj storiti, če se na rokah luščijo nohti?

Običajno delaminacija nohtov ni razlog za zaskrbljenost, očitno povezana s škodljivim kemičnim ali mehanskim učinkom, pri odpravljanju katerega napaka običajno izgine, ko noht raste.

Zakaj se luščijo nohti?

V našem članku bomo poskušali razmisliti, zakaj se nohti na rokah luščijo in kaj je v tem primeru bolje storiti, da sploh ne bi ostali brez njih.

Srbenje v dimljah kot simptom bolezni

Ko se pojavijo prvi znaki, kot je lokalna kožna hiperemija, to je njena pordelost in srbenje v dimljah, se med različicami njihovega izvora šteje plenični izpuščaj v dimljah, zlasti pri ljudeh s presežkom maščobnega tkiva, ki povečajo vse kožne gube.

Enostavna levkoplakija

Enostavna levkoplakija se nanaša na bolezni diskeratoze - to je na tiste, ki jih spremlja oslabljena keratinizacija. Patologija prizadene stratificirano ploščato epitelijsko tkivo in jo najdemo v ustni votlini, dihalnem traktu, urogenitalnem traktu in analnem območju.

Kako izgledajo pajkove žile na obrazu, telesu in nogah?

Kako izgledajo pajkove žile, ni odvisno le od števila in lokacije prizadetih plovil, temveč tudi od njihove vrste. V arterijskih žilah je kri škrlatna in takšne telangiektazije bodo imele rdečo barvo. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.