^

Zdravje

Bolezni kože in podkožnega tkiva (dermatologija)

Sivi lasje pri otrocih

Ali ima lahko otrok sive lase? Ja, lahko. Zakaj se pojavijo in kaj to pomeni? To pomeni, da je v lasnih mešičkih raven pigmenta melanina, ki obarva lase, zmanjšana ali popolnoma odsotna.

Razpoke na nohtih rok in nog

Nohti, tako kot pričeska, morajo biti vedno brezhibni - in to je pokazatelj ne le nege, ampak tudi splošnega zdravja ženske. Kaj pa, če se pojavijo nepredvidene težave - na primer razpoka na nohtu? Še več, kaj, če nobena domača metoda ne pomaga pri soočanju z nesrečo?

Srbenje v nogah - kot simptom bolezni

Srbenje kože ne prinaša le fizičnih muk. Pogosto povzroča psihično nelagodje. Konec koncev, sam simptom ne izgine, zaradi česar se človek zadržuje na misli o tem, kako odstraniti neprijetne občutke (to ni vedno in ni vedno udobno storiti povsod) in kaj jih lahko povzroči.

Srbenje v nogah: zdravljenje

Učinkovito zdravljenje srbenja na nogah je nemogoče brez natančne diagnoze. Konec koncev se zdravljenje ugrizov žuželk bistveno razlikuje od zdravljenja kožnih bolezni, notranjih organov

Sivi lasje v zgodnji mladosti: vzroki, zdravljenje

Prisotnost sivih las je povezana tudi z živčnimi preobremenitvami in negativnimi dejavniki stresa, in čeprav pogosti adrenalinski navali škodljivo vplivajo na melanocite, študija ne podpira sposobnosti, da bi od žalosti takoj posiveli.

Srbenje in luščenje kože

Srbenje in luščenje glave - se pojavi v ozadju seboroičnega dermatitisa zaradi podhranjenosti, hormonskega neravnovesja, slabih navad, luskavice, ekcema ali lišaja.

Rana po odstranitvi bradavice

Po kakšnem času naj se rana po odstranitvi zaceli? Kako se zaščititi pred morebitnimi neprijetnimi posledicami?

Virusne bradavice: vzroki, zdravljenje

Benigne novotvorbe v obliki majhnih zaobljenih izrastkov z ravno površino, vozličev na nogah ali z ostrim vrhom, mesnate barve, ki se pojavljajo na koži ali sluznici, se imenujejo različno, odvisno od videza, bradavice, papilomi, kondilomi.

Srbenje lasišča in prhljaj: vzroki, zdravljenje

Ko zdravniki govorijo o srbenju in razpršenem luščenju kože na lasišču, to pomeni, da ima bolnik srbenje in prhljaj. In te nenalezljive, a izjemno neprijetne simptome opazimo zelo pogosto in se pojavijo iz več razlogov.

Mozolji po čiščenju obraza

Ko gremo na kozmetično čiščenje obraza, pričakujemo, da se bomo znebili nepotrebnih elementov in tvorb, vključno z različnimi vrstami izpuščajev. Rezultat praviloma upraviči naša pričakovanja. A zgodi se tudi obratno: akne po čiščenju obraza nastanejo v večjem številu kot pred obiskom salona. Zakaj se to zgodi in kako se izogniti neprijetni usodi?

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.