^

Zdravje

Medicinske manipulacije

Ekstubacija sapnika

Anesteziologi pogosto uporabljajo koncepte, kot sta intubacija in ekstubacija. Prvi izraz - intubacija - dejansko pomeni uvedbo posebne cevi znotraj sapnika, kar je potrebno za zagotovitev pacientove prehodnosti dihalnih poti.

Umivanje ušes iz žveplovih čepov

Potreba po postopku, kot je pranje ušes, se pojavi, ko se presežek zaščitne voščene snovi - cerumenta (ušesnega voska) - ne izloči naravno, ampak se kopiči v ušesnem kanalu.

Presakralni blok

Medicinski anestetični postopek, ki se uporablja v proktologiji in kirurgiji, je presakralni blok. Upoštevajte indikacije za njegovo izvajanje, tehniko, zaplete.

Kapljanje kamilice: kako to narediti prav?

Kamilica - rastlina z izrazitimi zdravilnimi lastnostmi in široko paleto aplikacij. Razmislite o indikacijah za travo in njeno terapevtsko delovanje.

Umivanje oči otrok

Otroci so bolj nagnjeni k travmatizaciji in draženju oči. Postopek pranja je najpreprostejši in hkrati učinkovita metoda za odpravo težave.

Pranje oči: indikacije, priprava, pravila za vodenje

Pranje je učinkovita metoda za odpravo utrujenosti in draženja oči. Upoštevajte priljubljene oftalmološke rešitve in pravila za njihovo uporabo.

Masaža prostate: tehnika, vrste

Moški, katerih zdravje ni odvisno le od dobrega počutja, ampak tudi od družine, so zelo ljubosumne na svoje spolne odgovornosti. Konec koncev, težave v postelji postopoma preidejo v resne konflikte zunaj, včasih celo povzročijo, da ljudje, ki že ljubijo, več ne želijo biti skupaj.

Punkcija plevralne votline

Pleuralna punkcija se razume kot postopek, pri katerem se opravi uničenje plevralne votline, da se diagnosticira ali izvede terapevtska manipulacija, ki lahko reši življenje osebe.

Lumbalna točka

Njeni podatki dopolnjujejo klinično sliko in potrjujejo diagnozo za polinevropatije, multiplo sklerozo in neuroleukemijo.

Novocainna blokada: ledvena hrbtenica, sklepi, živec, uho

Da bi se znebili akutne in kronične bolečine v klinični medicini, se uporabljajo lokalno usmerjene injekcije novokaina (amino estra za lokalno anestezijo) - blokada novokeina.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.