^

Zdravje

Operacije

Operacija zadebelitve penisa

Korektivna kirurgija moških genitalij, zlasti operacija zgostitve penisa in povečanja njegove dolžine, se nanaša na faloplastiko.

Perikardektomija

Za preprečevanje razvoja življenjsko nevarnih stanj je predpisana perikardektomija - kirurški poseg, pri katerem se perikardij odstrani - delno ali v celoti.

Operacija smrčanja

Kirurško zdravljenje ronhopatije, torej operacija smrčanja, lahko reši nekatere probleme zmanjšanja prehodnosti zgornjih dihal – zmanjšanja njihovega lumna zaradi obstoječih anatomskih struktur nazofarinksa, orofarinksa in laringofarinksa.

Operacija zloma kolka pri starejših

Geriatri pravijo, da bi moral biti vsak starejši z zlomom kolka operiran.

Proteza za penis

Endofaloprostetika ali protetika penisa je kirurški poseg za odpravo erektilne disfunkcije. Med operacijo se kavernozna telesa penisa nadomestijo z vsadki.

Drobljenje ledvičnih kamnov: osnovne metode

Ko so nastali ledvični kamni, ki motijo delovanje sečnega sistema, in so bili vsi poskusi, da bi se jih znebili s pomočjo terapije z zdravili, neuspešni, ostaja en način - drobljenje ledvičnih kamnov ali litotripsija.

Operacija za odstranitev kapljice testisa

O zdravljenju primarne hidrokele obstajajo polemike. Opisana je aspiracija in skleroterapija; vendar pa hidrocelektomija ali hidrocelektomija ostajata izbira zdravljenja za hidrokelo.

Artrotomija

Izpostavljenost sklepa in odpiranje njegove votline se izvaja kirurško, ta manipulacija v ortopedski in travmatološki kirurgiji pa je opredeljena kot artrotomija, ki jo lahko izvedemo z različnimi kirurškimi pristopi.

Stapedektomija

Stapedektomija je mikrokirurgija v srednjem ušesu. Operacija se izvaja z namenom obnovitve fiziološkega mehanizma prenosa zvoka s popolnim ali delnim odstranjevanjem žic.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.