^

Zdravje

Operacije

Drobljenje ledvičnih kamnov: osnovne metode

Ko so nastali ledvični kamni, ki motijo delovanje sečnega sistema, in so bili vsi poskusi, da bi se jih znebili s pomočjo terapije z zdravili, neuspešni, ostaja en način - drobljenje ledvičnih kamnov ali litotripsija.

Operacija za odstranitev kapljice testisa

O zdravljenju primarne hidrokele obstajajo polemike. Opisana je aspiracija in skleroterapija; vendar pa hidrocelektomija ali hidrocelektomija ostajata izbira zdravljenja za hidrokelo.

Artrotomija

Izpostavljenost sklepa in odpiranje njegove votline se izvaja kirurško, ta manipulacija v ortopedski in travmatološki kirurgiji pa je opredeljena kot artrotomija, ki jo lahko izvedemo z različnimi kirurškimi pristopi.

Stapedektomija

Stapedektomija je mikrokirurgija v srednjem ušesu. Operacija se izvaja z namenom obnovitve fiziološkega mehanizma prenosa zvoka s popolnim ali delnim odstranjevanjem žic.

Limfadenektomija

Limfadenektomija je omejena ali popolna, odvisno od obsega operacije. Verjetnost razvoja zapletov po takem postopku je precej velika. Pogosto pa vam intervencija prepreči nadaljnje širjenje struktur raka in s tem reši bolnikovo življenje.

Perikardiotomija

Kirurška disekcija, to je odpiranje vlaknaste membrane, ki obdaja srce - perikarda ali perikarda, je opredeljena kot perikardiotomija, ki omogoča dostop do srca med operacijo.

Mediastinotomija

Eden od postopkov torakalne kirurgije je mediastinotomija (latinski mediastinum - mediastinum + grški tom - odsek), ki vključuje odpiranje neposrednega dostopa do anatomskih struktur, ki se nahajajo v osrednjih delih prsne votline.

Orhipeksija

Orhipeksija je rekonstruktivna operacija pri moških bolnikih s prirojeno anomalijo, pri kateri enega ali obeh mod (bolj preprosto testisov) v mošnje ne odkrijemo, torej z diagnozo kriptorhizem.

Uvodni flegmon

Za zdravljenje flegmona kirurgi uporabljajo tako imenovani postopek obdukcije, ki se izvaja v splošni ali lokalni anesteziji. Patološka votlina se odpre, gnojna vsebina se izčrpa, sanira in odstrani flegmonska kapsula.

Osikuloplastika

Obnovitev sluha pri nekaterih bolnikih je mogoča le s kirurškim posegom kostmikoplastike. Če zdravnik meni, da je takšna operacija potrebna, potem se morate strinjati z njegovim mnenjem, saj boste s tem preprečili zaplete - na primer vztrajno izgubo sluha ali absolutno izgubo sluha.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.