^

Zdravje

Pregled telesa

Trepanobiopsija kostnega mozga

Trepanobiopsija je predpisana predvsem za preučevanje struktur kostnega mozga in mlečne žleze. Po potrebi je med manipulacijo mogoče odpraviti cistične neoplazme.

Olfaktometrija

Olfaktometrija je potrebna za določanje vohalnih motenj - zlasti anosmije, hiposmije, parosmije. Postopek se izvede z uporabo vrste jeklenk, napolnjenih s posebnimi raztopinami, pa tudi z napravo za kvantitativno dovajanje teh raztopin.

Otoskopija ušesa: kaj je to?

V otorinolaringologiji se opravi poseben diagnostični postopek, otoskopija, za pregled zunanjega slušnega kanala in pregled timpanične membrane.

Bris na flori: indikacije, vadba, tehnika

Bris na flori je ena od pomembnih diagnostičnih metod, ki omogočajo pridobitev biomateriala za mikroskopske laboratorijske preiskave s površine kože in sluznic. Ta koncept se najpogosteje nanaša na odvzem materiala s površine vaginalne sluznice.

Plezesografija celega telesa

Za izvedbo metode pletizmografije se uporabljajo posebne naprave - pletizmografi, različnih modifikacij - električni, vodni, fotografski, mehanski.

Testicular biopsy: punkcija, odprta

Diagnostični postopek - biopsija testisov - je relativno redka, vendar se šteje za zelo informativno, da bi ugotovili vzroke motnje plodnosti pri moških, pa tudi druge bolezni, povezane s spolnim reprodukcijskim sistemom.

Merjenje krvnega tlaka: algoritem, norm

Arterijski tlak je tlak, ki ga krv izvaja na stenah posod. Ta pritisk je nekoliko manjši v perifernih, manjših posodah. Niha zaradi pogodbene funkcije srca.

Študija o arterijah

Bolezni periferne arterijske krvavitve so ponavadi hujše pri starejših zaradi poslabšanja krvnega pretoka.

Študija žil

. Vrednotenje žil je pomembno za pregled in palpacijo. Ko se krvni pretok v velikih venah moti, se kirurška kolateralizacija hitro razvija.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.