^

Zdravje

Medicinske specialitete

Podiatrist

Pediatrija - področje medicine, ki se ukvarja z diagnostiko in zdravljenje stopala in gležnja motenj, ki se osredotoča na preučevanje spodnjih okončin: proučuje tkiv in organov, iz katerih so sestavljene.

Kombustiolog

Toplotne in kemične opekline se pripisujejo poškodbam, ki izhajajo iz učinkov zunanjih dejavnikov, vendar ne le koža osebe, ki trpi zaradi opeklin.

Terapevt

Odgovor na vprašanje, kdo terapevta?, Bi se morala nanašati na slovar ali medicinski enciklopediji, ki dajejo glas za to, da beseda izvira iz grške besede therapeia (varstva, otroškega varstva, zdravilni) ali therapeutes (ki skrbijo za bolne, zdravnik).

Transplantolog

Transplantolog je predstavnik relativno mladega medicinskega področja. Ustanovitelj znanosti o transplantologiji je bil dr. VP Demikhov, ki je bil prvi na svetu, ki je opravil presaditev srca darovalca pri psu, leta 1951.

Triholog

Tricholog pozna vse, kar morajo naši prameni in lasišča gledati v vseh sto odstotkov.

Nutricionist

Prehrambeni znanstvenik preučuje, kaj jemo in kako jemo. Zdravnik te specialnosti pozna vse o hrani, živilih, njihovi interakciji in vplivu na telo, njihovem pomenu za naše zdravje.

Dermatolog-kozmetolog

Dermatolog-kozmetolog je zdravnik, ki zdravi kožne bolezni in ima kompleksen učinek na telo in sproži lastne mehanizme epidermalne sanacije.

Toksikolog

Specializirana prva pomoč v primeru akutne zastrupitve zagotavlja zdravnik toksikolog, specialist, ki se ukvarja z odstranjevanjem strupenih učinkov na telo nekaterih snovi.

Otroški dermatolog

Pogosto za starše je skrivnost, ki je tak otroški dermatolog. V glavi so združenja z dermatologom, kampanjo, ki je skrbno skrita in se pogosto šteje za nekaj sramotnega in neprijetnega.

Dermatolog

Danes na področju dermatologije so strokovnjaki, kot so dermatolog, dermatovenerolog, dermatolog-kozmetolog in tricholog.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.