^

Zdravje

Fizioterapija

Vodikove sulfidne kopeli: indikacije, koristi in škode

Sulfidne kopeli imenujemo tudi sulfidne kopeli: v sestavi zdravilne vode je osnovna zdravilna sestavina, ki je plinasta snov vodikov sulfid.

Sanatoriji s kopelmi z vodikovim sulfidom

Vseh držav na svetu ni mogoče zdraviti z vodikovim sulfidom. Na srečo je v postsovjetskem prostoru kar nekaj zdravstvenih ustanov, specializiranih za balneoterapijo.

Kompleks vaj, terapija za kronični in obstruktivni bronhitis

Vaje za bronhitis so pomožna metoda zdravljenja, zasnovana so tako, da pospešijo zdravljenje, zaračunajo bolečino in obnovijo telo po bolezni. Ali dihanje zraka res prispeva k temu, in kako?

Banke na hrbtu za zdravljenje odraslih in otrok bronhitisa

Ljudje starejše generacije so imeli v svojih medicinskih sklopih banke, ki so pri kašljanju pljučnice dobile hrbet. So res podobne oblike bankam, vendar imajo zaokroženo dno. Njihova zmogljivost je 30-70 ml.

Kako narediti masažo z bronhitisom: drenaža, vibriranje, lahko, spot

To je mogoče zaradi osnovnih načel terapevtske masaže: izboljšanje krvnega obtoka, kroženja limfne tekočine, presnove in trofičnega tkiva.

Fizioterapevtske vaje za bolezni prebavil pri otrocih

Fizične vaje vplivajo na prebavo skozi osrednji živčni sistem z motornimi visceralnimi refleksi. Posebne fizične vaje izboljšajo krvni obtok v organih trebušne votline, kar pomaga pri zmanjševanju stagnacije in obnovi normalne funkcije motorja.

Fizioterapija za črevesne bolezni pri otrocih

Fizioterapija za bolezni črevesja pri otrocih je predpisana glede na vrsto motenj. V sindromu razdražljivega črevesja z zaprtjem, s funkcionalnim zaprtjem, so bila razvita naslednja priporočila.

Elektropunktura

Elektropunktura - učinek na biološko aktivne točke z določenimi tokovi nizke frekvence, ki imajo izrazite inhibitorne, analgetične, hiposenzitivne, antianginalne učinke.

Terapija pomanjkanja spanja

V zadnjih letih se vse pogosteje razpravlja o možnosti uporabe pomanjkanja (deprivacije spanja) za zdravljenje depresivnih stanj. Večina raziskovalcev priporoča uporabo te metode na začetnih stopnjah endogenega depresivnega napada in v primerih terapevtsko odporne depresije.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.