^

Nosečnost po mesecu

Če nosečnost štejemo po mesecih, se izkaže točno 9 mesecev. V prvih dveh mesecih od trenutka zasnove se nov organizem v maternici ženske običajno imenuje zarodek, njegova velikost pa ne presega 30 mm. V prihodnosti ga imenujemo sadje.

Zdaj se nosečnost po mesecih porodniškega porodništva šteje za redko: bolj pravilna in primernejša je za tedne in trimesečje. Povprečno trajanje brejosti je 40 tednov (tri trimesečje tri mesece v vsakem), čeprav se običajno obdobje spreminja od 37 do 42 tednov.

Občutljivost zarodka in ploda do negativnih učinkov je višja, krajša je obdobje gestacije. V času zarodka je tveganje za spontani splav približno 10-krat večje kot v obdobju ploda - od 9. Tedna pred rojstvom.

Nosečnost po tednih

Ženska ima redko srečo, da se v prvih dneh njene žaljivosti seznani z njeno nosečnostjo. Praviloma se manifestacija znakov nosečnosti začne 2-5 tednov po oploditvi. In takoj, ko je postalo znano, da se je "čudež zgodil", ženske začnejo obravnavati nosečnost za tedne, dneve, ure in minute.

Kako je intrauterini razvoj otroka?

Prvič, dve celici so tvorjene iz ene celice, nato se pojavi prečna zožitev, ki deli te dve celici na dve večji - jih je štiri, nato osem, šestnajst, dvaindvajset in tako naprej.

Nosečnost: tretje trimesečje

Tretje trimesečje nosečnosti traja od 28 tednov do rojstva otroka. Zdravnik bo izračunal določen datum rojstva (40 tednov), vendar se otrok šteje za poln, če se je rodil od 37 do 42 tednov ...

Nosečnost - drugi trimesečje

Drugo trimesečje nosečnosti traja od 13 do 27 tednov. To je obdobje, v katerem večina žensk začne nositi oblačila za nosečnice in njihova "zanimiva država" postane vidna ...

Nosečnost: prvo trimesečje

Nosečnost se meri tromesečje od prvega dne zadnjega menstruacijskega ciklusa - le 40 tednov. Prvi trimesečnik je 12 tednov ali 3 mesece ...
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.