^

Predšolski otroci

To je starostna kategorija otrok od 3 do 7 let, to je od zgodnjega otroštva do začetka šolanja. Predšolsko obdobje razvoja otrok je najpomembnejše z vidika fiziologije in psihologije.

V tem času otroci začnejo hitreje rasti, še posebej roke in stopala, povprečna letna telesna masa pa je dva kilograma. Imunski sistem postaja močnejši.

V teh letih življenja se predšolski učitelji veliko naučijo za življenjske spretnosti, sprejmejo in utrjujejo etične norme in socialno vedenje. In veščine in osebne lastnosti se oblikujejo v procesu glavnih dejavnosti predšolskega otroka - igre in ustvarjalnosti.

Pouk z otrokom z alalijo

Pri otroku z motorično alalijo - izrazno motnjo govora - so logopedski tečaji usmerjeni v aktiviranje govorne funkcije in so zasnovani tako, da jih naučijo prepoznati zvoke, jih ustrezno reproducirati in uporabljati za komunikacijo.

Kaljenje predšolskih otrok: načela, sredstva, vrste, metode

Utrjevanje je ena najstarejših metod, vendar zelo učinkovita.

Starši in otroci: kako doseči medsebojno razumevanje?

Starši in otroci so pogosto popolnoma drugačni, v družini se pogosto dogajajo prepiri, ker nekateri ne razumejo drugih. Kako doseči medsebojno razumevanje med starši in otroki?

Športni odseki za otroke: dečki - nogomet, dekleta - gimnastika

Pogosto starši ne vedo, kateri športni oddelek bi moral dati otroku. Povedali vam bomo o dveh najbolj priljubljenih med njimi - nogometni in ritmični gimnastiki. Prvi je dober za dečke, drugi - za dekleta.

Kako naučiti otroka, da šteje?

Učenje štetja otrok je pravi uspeh za otroke. Mnogi starši se sprašujejo, kako naj učijo otroka, da šteje? V tem primeru obstaja celoten sistem, ki bi ga starši morali upoštevati, da bi bil učni proces hiter in vesel.

Kaj naj bi imelo otroka v 4 letih?

Vaš otrok aktivno raste. In zdaj je star 4 leta. Ste opazili, da vaš 4-letni otrok postaja bolj neodvisen in samozavesten? Če ne, vam to želimo naslednje leto. In kaj naj bi imeli otroci v 4 letih?

Kaj naj bi imeli otroci v treh letih?

Psihologi imenujejo starost treh let in naslednjih nekaj let "čarobno starost" - deloma zato, ker se je vaš otrok zdaj, kot z magijo, na koncu naučil poslušati vas in deloma zato, ker je to čas najhitrejšega razvoja vašega otroka. Kaj naj bi imeli otroci v treh letih?

Kako pomagati otroku pokazati svoje sposobnosti?

Tudi če vaš otrok privabi mačko namesto konja, ga ne morete odvzeti od radosti ustvarjalnosti. Da bi lahko otrok pokazal svoje sposobnosti v največji možni meri, ga je treba spodbujati k ustvarjalnosti. V tej lekciji glavna stvar ni natančnost vrstic in resničnost slike, ampak veselje otroka od tega, kar počne: vleče, plesne, pletene ali piše.

10 načinov krepitve odnosov z otrokom po razvezi

Če ste se pred kratkim ločili in otroku vas užaljuje, potem zamuja starš, ki bo zdaj živel ločeno, lahko vaša komunikacija z otrokom postane napeta. Če med vami obstaja odtujitev, obstaja več učinkovitih načinov za njegovo odpravljanje. Lahko povežete svoj odnos z otrokom, kot je ta.

Kako se obnašati s hitrim otrokom?

Če želite razumeti, da je z vročo temperiranim otrokom ali ne, lahko že kdaj, ko se bo izkazalo, da bo 2 - 2,5 let izšlo. V tej starosti začne začeti svoje občutke in reakcije verbalno, to je besede. In potem je zelo pomembno, da otroku poveste, kakšna je njegova reakcija, in kar bo škodovalo njemu in drugim. Zakaj je otrok vroče in kaj storiti glede tega?

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.