^

Šolski otroci

Otroci od 7 do 17 let so tako zdravniki kot učitelji razdeljeni v tri starostne kategorije: mlajša, srednja in višja šolska starost. Vsak od njih ima svoje značilnosti, ki jih morajo poznati starši.

Kateri so najpogostejši šolski otroci? Kateri fiziološki procesi se pojavljajo v obdobju pubertete? Kateri problemi se lahko pojavijo, ko šolarji slabo uživajo, se malo premikajo in zanemarjajo pravila o osebni higieni? Kako se nanašajo na morebitne psihološke značilnosti šolarjev in težave s fizičnim in psihosocialnim zdravjem?

Zdrava hrana za šolarje od 6 do 17 let

Preberite več o približnem dnevnem nizu izdelkov in količini obrokov za otroke in mladostnike šolske dobe.

Kako naučiti pisati otroka?

Kako učiti otroka pisati je problem številnih mladih staršev. Otroci se naučijo brati veliko hitreje kot pisati in o tem ni ničesar. Torej, kako lahko poučite otroka, da piše, in kompetentno in lepo?

Znaki stresa pri otroku

Večina nas ponavadi pogleda nazaj v otroštvo, tako kot v najlažji čas našega življenja, še posebej v primerjavi s silo odraslosti. Toda to ne vpliva na stres vašega otroka. Vedno pozabljamo, da lahko naši otroci dobijo veliko stresa in za to obstaja veliko razlogov. Včasih pa tega ne razumemo.

Prvi dnevi otroka v šoli: 9 koristnih nasvetov za starše

Prvi dnevi otroka v šoli so vznemirljivi ne le zanj, ampak tudi za starše.

Otrok v 1. Razredu: kako mu pomagati pri prilagajanju?

Otrok iz prvega razreda se lahko hitro zboli. To pomeni, da se prilagaja nenavadnim pogojem: večjemu stresu, novemu otroškemu kolektivu, učiteljem, novemu režimu dneva. Zato je treba prvega grederja obravnavati zelo previdno, vendar trdno - navsezadnje mora pomagati pri uvajanju novega ritma življenja zanj.

Kako poučevati otroka, da je srečen?

Če želite učiti otroka, da je srečen, morate to občutiti sami. Do 7 let je otrok čustveno povezan z materjo za 90%, do starosti 14 let pa še vedno počuti to povezavo za 40%. Ampak vseeno otrok poskuša kopirati občutke in vedenje staršev. Zato se morate naučiti nekaj preprostih resnic o tem, kako biti srečni.

Kako pravilno hraniti učenca?

Uspehi študija šolarja so v veliki meri odvisni od tega, kaj otrok jeste. Toda mnogi starši so preveč zaposleni, da bi svojim otrokom zagotovili racionalno prehrano, bogata s hranili. Otroci so podhranili, mu dali le zelenjavo in sadje, ali pa so mu poskušali dati ploščico sina ali hčere z več mesa. Kako pravilno hraniti učenca?

Učenica: kako spati spat?

Pogosto se otrok lahko učijo slabše in se počutijo še slabše, če je osnovno ... Ne dovolj spati. Tudi če ste dali svojega učenca v posteljo točno 22.00, še vedno ne more spati dobro. Razlogi za slabi spanec so lahko drugačni - napačno postavljeni vzglavnik, premalo prezračevana soba, stanovanje je prevroče ali prehladno ...

Kako zmanjšati stres prvih šolskih mesecev?

Začetek novega šolskega leta lahko radikalno vpliva na občutljivo otroško psiho, stres lahko zmanjša učinkovitost otroka v družbi in učenju. Prvi meseci študija je lahko zelo težko za otroke in starše. Tudi otroci, ki resnično želijo iti v šolo, se bodo morali prilagoditi višji stopnji aktivnosti in stresa, ki se neizogibno povezujejo s šolskim življenjem.

Osem preprostih nasvetov proti debelosti otrok

Število otrok, ki so debeli ali prekomerno telesno težo, zaskrbljujoče narašča. Extra kilogram poveča tveganje resnih zdravstvenih težav, kot so diabetes, srčne bolezni in astma. Debelost otroka tudi povečuje čustveni stres na krhki psihi otroka. Zaradi prekomerne teže je otrok pogosto dražil in se ne želi igrati z njim, kar lahko privede do nizke samozavesti in depresije. Ampak pomagate svojemu otroku, da izgubi težo in ohranja zdravo težo.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.