^

Zdravje

Analize za hormone

HCG med zgodnjo nosečnostjo

Transkript HCG omogoča opredelitev tega pojma kot človeškega horionskega gonadotropnega hormona. To je eden od hormonov, ki je indikator endokrine funkcije pri ženskah zunaj nosečnosti in med nosečnostjo.

Krvni test za ščitnične hormone: kako pravilno pripraviti

Bottom line je, da lahko celo najmanjša glitka funkcionalnosti ščitnice povzroči resne težave. Krvni test bo optimalno dopolnjeval podatke, pridobljene z ultrazvokom, kar bo zdravniku omogočilo, da predpiše učinkovitejše zdravljenje.

Endorfini so hormoni sreče in veselja

Kaj je lahko bolj prijetno kot gledanje nasmejanega otroka ali starih staršev. Če pogledamo njihove iskrene občutke, izražamo ljubezen, veselje, upanje in neprostovoljno se začnete nasmejati, občutite notranjost prijetne topline.

Antimilorski hormon

Antimulilerov hormon je posebna snov, ki sodeluje pri urejanju reproduktivne funkcije osebe. Hormon je prisoten v telesu pri moških in ženskah.

Eritropoetin v krvi

Eritropoetin je ledvični hormon, ki nadzira eritropoezo. Aktivne eritropoetin je glikoprotein z molekulsko maso 51 000 Približno 90% eritropoetina se sintetizira v celicah in glomerulnimi kapilar, da dobimo 10% jetrnih celic.

Histamin v krvi

Histamin se nahaja predvsem v bazofilnih levkocitih in mastocitih. V manjših količinah se nahaja v jetrih, ledvicah, črevesnih celicah. V človeškem telesu nastane histamin med dekarboksilacijo histidina.

5-hidroksiindolocetna kislina v urinu

5-hydroxyindoleacetic (5-gidroksiindoliluksusnaya) kislina - presnova končni produkt serotonina. Določanje njegova koncentracija v urinu je bolj uporaben kot preučevanje ravni serotonina v krvi za diagnozo karcinoidnih tumorjev.

Serotonin v serumu

Serotonin (oksitriptamin) je biogenski amin, ki je v glavnem vsebovan v trombocitih. Telo stalno kroži do 10 mg serotonina. Od 80 do 95% celotne količine serotonina v telesu sintetiziramo in shranjujemo v celicah enterohromafina v prebavnem traktu. Serotonin se tvori iz triptofana kot posledica dekarboksilacije.

Pepsinogen I v krvi

Pepsinogen I - predhodnik pepsina, proizvajajo predvsem glavne celice žleze telesa želodca. Majhen del pepsinogena I vstopa v kri, kjer je njegova koncentracija 6-krat višja od koncentracije pepsinogena II. Običajno se v urinu nahaja pepsinogen I.

Gastrin 17 v serumu

Gastrin 17 (G-17) skoraj izključno proizvaja antrum G celice želodčne sluznice, sestavlja 17 aminokislin in je zrel hormon. Sproščanje gastrina 17 se poveča pod vplivom vagusnega živca, pa tudi zaradi mehanične in kemične stimulacije antralnega dela želodca.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.