^

Zdravje

Oncomarkers

Krvni test za prisotnost rakavih celic v telesu: ime, kako prenesti

Danes se v medicini soočajo z onkološkimi boleznimi. Kljub širokemu širjenju rakavih tumorjev je mehanizem njihovega nastajanja in širjenja še vedno neraziskan.

Analize za raka na dojki

Diagnoza raka ni mogoče zamisliti brez testiranja, testi za raka dojke pa so vključeni v seznam obveznih študij, opravljenih po mamografiji.

Markerji raka dojke

Analiza dojk tumorskih označevalcev - imunokemijska proučevanje krvi - izvajamo pri diagnosticiranju in zdravljenju dojk neoplastičnih formacij skupaj z diagnostičnimi postopki, kot so mamografijo, ultrazvok, računalniško tomografijo (CT), slikanje magnetno resonanco (MRI).

Algoritem za določanje tumorskih markerjev

Specifičnost tumorskih markerjev - odstotek zdravih posameznikov in bolnikov z benignimi neoplazmi, pri katerih je test negativen. Občutljivost atkomarkerja je odstotek rezultatov, ki so resnično pozitivni v prisotnosti tega tumorja.

Beta 2-mikroglobulin v krvi in urinu

Beta2-mikroglobulin je nizko-molekularni protein površinskih antigenov celičnih jeder. Njegova prisotnost v krvnem serumu je posledica procesov razgradnje in popravljanja posameznih celičnih elementov.

Tumorski antigen sečnega mehurja v urinu

Detekcija mehurja antigena (BTA) v urinu je presejalna metoda za diagnosticiranje raka mehurja in za dinamično spremljanje bolnikov po kirurškem zdravljenju. Antigene so odkrili pri 70-80% bolnikov z rakom mehurja v stopnji T1-T3 in pri 58% z rakom in situ.

Tumorski marker CA 242 v krvi

CA 242 je glikoprotein, ki se izraža na istem apoproteinu mucina kot CA 19-9. Pri benignih tumorjih je ekspresija CA 242 nizka, pri malignih tumorjih pa je njegov izraz znatno višji od CA 19-9.

HER-2/neu tumorski marker v krvi

Povečanje koncentracije HER-2 / neu v serumu pri ženskah z rakom dojke, zlasti v prisotnosti metastaz. Kot ločilna točka se uporabi vrednost 15 ng / ml.

Fragment citokeratina 19 v krvi

CYFRA-21-1 je označevalec nedrobnoceličnega karcinoma pljuč. S specifičnostjo 95% ima CYFRA-21-1 občutno višjo občutljivost (49%) kot CEA (29%). Občutljivost zdravila CYFRA-21-1 pri pljučnemceličnem karcinomu pljuč je veliko višja (60%) od občutljivosti CEA (18%).

Nevronsko specifična krvna enolaza

Povečanje koncentracije serumskih nevrona posebnega enolazo pojavlja v drobnoceličnim pljučnim rakom in nevroblastoma, levkemije, po obsevanju in obsevanjem, po pregledu rentgenske.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.