^

Zdravje

Bolezni imunskega sistema (imunologija)

Aklimatizacija: kaj storiti in kako se izogniti?

Znanstveniki so dokazali, da gibanje v razponu od desetih stopinj zemljepisne širine ali dolžine ljudi povzroča vse znake aklimatizacije.

Atributi aklimatizacije: kaj je treba posvetiti pozornost?

Nekateri ljudje, še posebej otroci, zelo prilagodijo na nove pogoje. Eden od simptomov tega stanja je povišana telesna temperatura.

Simptomi agranulocitoze

Z agranulocitozo je značilna manifestacija tvorba razjed in z veliko hitrostjo. Nekrotizirajoča tkiva se raztezajo ne le na prizadeta območja, temveč tudi na sosednje površine.

Hiperplazija bezgavk

Bezgavka hiperplazijo (povečanje občutka njihove velikosti) je odziv na okužbo z boleznimi, na primer s stafilokoki ali streptokoki limfadenitis, rdečkam, noricam, infekcioznega hepatitisa povzročajo.

Kako povečati imuniteto?

Kako povečati imuniteto? Kako preprečiti pojav nevarnih bolezni? Kaj lahko pomaga okrepiti telo? Ta članek vam bo pomagal razumeti ta in druga vprašanja.

Vnetje bezgavk pod roko

Vnetje bezgavk pod pazduho se običajno pojavi v ozadju okužbe v telesu. Ponavadi se limfni vozli po določenem času vrnejo v normalno stanje, ko se izloči vir okužbe.

Limfadenitis pri otrocih

Limfadenitis pri otrocih je bolezen, ki se izraža v vnetju bezgavk. Limfni vozli so del imunskega sistema, so eden od prvih, ki reagirajo na vnetne procese v telesu, hkrati pa povečujejo velikost.

Otekle bezgavke v vratu

Povečana bezgavka v vratu je ena od posledic prehlada ali akutne virusne okužbe, ki prizadene dihalne poti. Zaradi tega se bezgavke v vratu vnamejo in povečajo. Oglejmo si vzroke za povečanje limfnih vozlov v vratu in metode za njihovo zdravljenje.

Antioksidativni sistem telesa

Antioksidanti sistem obsega antioksidante, ki inhibirajo avtooksidacije pri začetni fazi peroksidacije lipidov (tokoferol, polifenoli) ali aktivnih kisikovih vrst (superoksid dismutaza - SOD) v membranah.

Primarna imunsko pomanjkljivost

Primarna imunska pomanjkljivost - prirojene motnje imunskega sistema, povezane z genetskimi napakami ene ali več komponent sistema imunskega sistema, in sicer celične in humoralne imunosti, fagocitoze, sistema komplementa.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.