^

Zdravje

Bolezni oči (oftalmologija)

Hipošagmus

Subkonjunktivalna ali intraokularna krvavitev, imenovana tudi hiposhagmus, se pojavi, ko je poškodovana majhna krvna žila, zaradi česar se pod konjunktivo vlije majhna količina krvi.

Niz vaj za krepitev očesnih mišic

Vizija igra pomembno vlogo pri dojemanju okoliškega sveta. Vaje za krepitev očesnih mišic ga ohranjajo v dobri formi in preprečujejo različne patologije.

V očesu je počilo plovilo: kaj storiti, kaj kapljati?

Kaj storiti, ko žila v očesu poči? Naša dejanja so neposredno odvisna od vzroka dogodka. Če pojav krvavitve ne povzroči drugih simptomov, razen okvare vida, in njeno povezavo s katerim koli dogodkom, ki povzroči prekinitev, zasledimo dan prej, vam ni treba panike.

Plovilo je počilo v oko odraslemu in otroku: razlogi

Nima smisla izgubljati ugibanja o tem, kaj pomeni pokanje žile v očesu, in še bolj se vključiti v samodiagnozo. Priporočljivo je, da poiščete strokovno pomoč. Morda boste potrebovali nasvet zdravnikov različnih profilov.

Izcedek iz otrokovih oči: gnojna, rumena, zelena

Pri kontaktnih lečah pogosto najdemo rumen izcedek iz oči otroka. Če otroci uporabljajo leče, se praviloma pogosto dotikajo oči z rokami, ne držijo se vedno priporočil za ravnanje in shranjevanje leč.

Akantamebični keratitis

Med številnimi očesnimi boleznimi akantamoebični keratitis ni posebej razširjen, čeprav nima posebne spolne ali starostne selektivnosti. To resno bolezen, ki prizadene funkcionalnost roženice, doživljajo predvsem ljudje z okvaro vida, ki uporabljajo kontaktne leče. 

Aniometropija pri otrocih in odraslih

Med obstoječimi patologijami vida so oftalmologi opazili anisometropijo. Kaj je to? To je refrakcijsko neravnovesje - ko ima človekova desna in leva očesa neenako refrakcijsko moč, ta razlika pa je lahko več dioptrij. 

Vidik za človeka

Medicinska definicija gostega belega mesta na prednjem preglednem delu očesa je levkom roženice. Kaj pomeni leikoma? V grščini je levkos »bel«, roženica pa je latinsko ime za roženico.

Različne barve oči pri ljudeh: kot pravijo, vzroki

V večini primerov je različna pigmentacija šarenice genetska motnja, ki prehaja iz generacije v generacijo. Po medicinski statistiki se pojavlja pri 10 od 1000 ljudi.

Tritanopia: svet v spremenjeni barvi

Pri tej anomaliji je opaziti odsotnost S-bučk tipa OPN1SW v mrežnici ali njihovo genetsko določeno distrofijo ali patološko spremembo strukture fotopigmenta jodopsina, občutljivega za spekter modre svetlobe.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.