^

Zdravje

Ginekološke bolezni (ginekologija)

Zdravljenje drozga pred, med in po menstruaciji

Pravi problem mnogih žensk je drozg pred, med in po menstruaciji. Ugotovimo, kako se s tem spopasti, in ali je vedno drozd.

Drozd pred, med in po menstruaciji

Danes se mnoge ženske pritožujejo, da jih skrbi driska pred, med in po menstruaciji. Je to normalno ali patološko? Tudi izkušeni strokovnjaki na to vprašanje nimajo nedvoumnega odgovora.

Dvojna maternica

Dvojna maternica je zelo redka prirojena motnja. Govorimo o malformaciji genitalnega organa, ki se v razvoju razvije v paru, kar je posledica embriogenetske nefuzije mullerjevih kanalov.

Anovulatorni menstrualni ciklus pri ženskah

V odsotnosti ovulacijske faze v ženskem menstrualnem ciklusu je opredeljena kot anovulacijski cikel. V ICD-10 ima koda N97.0 neplodnost, povezano z anovulacijo pri ženskah.

Hipoplazija maternice

Izraz "maternična hipoplazija" uporabljajo zdravniki v primerih, ko gre za nezadosten razvoj tega organa: maternično telo je manjše v primerjavi z normalno starostjo in fiziološkimi normami

Ciste nabotrične žleze: kako zdraviti?

Pri zapletenem in ponavljajočem se poteku cist se uporablja kompleksna terapija. Sprva se izvaja zdravljenje z nabotskimi cistami z zdravili, zdravila so predpisana glede na kompleksnost patologije.

Alternativna zdravila za drozg

Drozd je bolezen, ki se razvije kot odziv na zmanjšano imunost in motnje normalne mikrobiocenoze urogenitalnega trakta. Obstajajo tudi druge vrste drozgov, na primer drozg ustne votline, drozg novorojenčkov.

Endometrij placentnega polipa

Po medicinski statistiki se približno 10% žensk sooča s tem problemom.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.