^

Zdravje

Ginekološke bolezni (ginekologija)

Razpoke v nožnici

Med številnimi vaginalnimi boleznimi nelagodje in nelagodje povzročajo razpoke v nožnici. Mnoge ženske se nagibajo k samodiagnozi, najpogosteje simptome pripisujejo glivični okužbi.

Hematokolpos

Med ginekološke težave je nabiranje menstrualne krvi v nožnici -  hematocolpos  (v grščini haima - kri, kolpos - nožnica). Ta patologija v oddelku bolezni genitourinarnega sistema ICD-10 ima oznako N89.7.

Zdravljenje drozga pred, med in po menstruaciji

Pravi problem mnogih žensk je drozg pred, med in po menstruaciji. Ugotovimo, kako se s tem spopasti, in ali je vedno drozd.

Drozd pred, med in po menstruaciji

Danes se mnoge ženske pritožujejo, da jih skrbi driska pred, med in po menstruaciji. Je to normalno ali patološko? Tudi izkušeni strokovnjaki na to vprašanje nimajo nedvoumnega odgovora.

Dvojna maternica

Dvojna maternica je zelo redka prirojena motnja. Govorimo o malformaciji genitalnega organa, ki se v razvoju razvije v paru, kar je posledica embriogenetske nefuzije mullerjevih kanalov.

Anovulatorni menstrualni ciklus pri ženskah

V odsotnosti ovulacijske faze v ženskem menstrualnem ciklusu je opredeljena kot anovulacijski cikel. V ICD-10 ima koda N97.0 neplodnost, povezano z anovulacijo pri ženskah.

Hipoplazija maternice

Izraz "maternična hipoplazija" uporabljajo zdravniki v primerih, ko gre za nezadosten razvoj tega organa: maternično telo je manjše v primerjavi z normalno starostjo in fiziološkimi normami

Ciste nabotrične žleze: kako zdraviti?

Pri zapletenem in ponavljajočem se poteku cist se uporablja kompleksna terapija. Sprva se izvaja zdravljenje z nabotskimi cistami z zdravili, zdravila so predpisana glede na kompleksnost patologije.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.