^

Zdravje

Infekcijske in parazitske bolezni

Enterovirusni meningitis pri otrocih in odraslih

Enterovirusi veljajo za najpogostejši vzrok virusnega meningitisa v mnogih državah po svetu: v nekaterih državah z visokimi dohodki se letno poroča o 12 do 19 primerih na 100.000 ljudi.

Človeška granulocitna anaplazmoza

Anaplazmoza ima polimorfne simptome in značilno sezonskost (predvsem spomladansko-poletni čas), povezano z obdobji naravne aktivnosti, ki jo prenašajo klopi. 

Postmoidni sindrom pri odraslih in otrocih

Postkoidni sindrom - ta diagnoza odpira številna vprašanja. Praviloma ljudje mislijo: so imeli okužbo, so ozdraveli in ni več treba skrbeti. Toda koronavirus je bolj zahrbten, kot so pričakovali zdravniki: dolgo se lahko spominja nase z različnimi patološkimi znaki v obliki zvočnega sindroma.

Infekcijski eritem

Ko so prizadete različne okužbe, se lahko na koži pojavi žariščna pordelost - infekcijski eritem, kar je znak, da je okužba povzročila reakcijo v obliki povečanega pretoka krvi v predel kože.

Vrste streptoderme: simptomi in posebnosti različnih oblik bolezni

Streptoderma je kolektivni koncept, s katerim zdravniki označujejo različne vrste in oblike patologije kože, ki jih povzroča streptokokna okužba. Različne vrste streptoderme imajo svoje značilne simptome, značilnosti in pogoje razvoja. 

Vzroki in patogeneza streptoderme

Streptoderma je bolezen, s katero se je skoraj vsak izmed nas srečal, čeprav je vsi niso domnevali. Vzroki in patogeneza streptoderme so v mnogih pogledih podobni etiologiji in mehanizmu razvoja drugih nalezljivih bolezni, vendar še vedno imajo svoje značilnosti.

Kako prepoznati streptodermo pri odraslih in otrocih: simptomi in stopnje bolezni

Streptoderme ne moremo pripisati otroškim boleznim, čeprav je pogostnost med otroki veliko večja kot med mladimi in odraslimi. To olajšuje širjenje patogena v velikih skupinah otrok.

Vzroki zvišanja temperature na 38-39,5 pri odraslih in otrocih

Povišanje temperature ni resen razlog za paniko, dokler ne preseže oznake 39,5-40 stopinj. Toda to je že zaskrbljujoč signal, da razmišljamo o stanju svojega zdravja, saj se takšne napake pri termoregulaciji iz nič ne pojavljajo.

Posledice, zapleti in prognoza visoke temperature

Če temperatura 38-38,5 traja 3-5 dni, kar kaže na aktivno bitje telesa proti okužbi, ni nič narobe s tem, ne smete hiteti, da bi ga zmanjšali, vendar je temperatura, ki doseže kritične vrednosti (39-39,5 stopinj) potrebna. Takoj ustreli.

Huda srbenje med noricami: kaj storiti, kako se lajšati?

Norice ali norice so virusne bolezni, ki jih prenašajo kapljice v zraku. Večinoma so otroci od šestih mesecev do sedem let podvrženi zanositvi, obstajajo pa tudi primeri okužbe odraslih.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.