^

Zdravje

Pregled in dejstva o osteoartritisu

Osteoartritis, arterijska hipertenzija in debelost: problem komorbidnosti

Pri bolnikih z osteoartritisom (OA) v kombinaciji z metabolnega sindroma (MS) znatnih motenj metabolizma lipidov so bili dokazani, povečanje aktivnosti oksidativnega stresa, kar je prispevalo k degradaciji veznega struktur tkivo telesa.

Osteoartritis: Kaj naj pacient pozna?

Človeški sklepi so čudovite anatomske formacije. Kateri umetni stroj lahko obstaja in dela desetine in deset let? Če želite bolje ceniti delo takšne čudovite naprave, kot so sklepi, upoštevajte naslednja dejstva. Če je telesna teža osebe 50 kg, je ob vsakem koraku na kolenskem sklepu več kot 150 kg.

Osteoartritis in osteoporoza

Obstajajo številni pogosti dejavniki, ki vplivajo na razvoj tako osteoartritisa kot osteoporoze - ženski spol, starost, genetska predispozicija (družinska agregacija gena za kolagen tipa I, itd.), Pomanjkanje estrogena in vitamin D, itd.

Popravila sklepnih hrustanca in rastnih dejavnikov v patogenezi osteoartritisa

Z napredovanjem biotehnologije, zlasti kloniranja tehnologije, v zadnjem času intenzivno neguje seznam rastnih faktorjev, ki, pri čemer so anabolični dejavniki so pomembni, vendar ne povsem jasno vlogo v patogenezi osteoartritisa.

Učinek vadbe na osteoartritis

Priljubljenost tekmovanja med populacijo številnih držav na svetu je pred kratkim pritegnila pozornost k tekanju na dolge razdalje kot dejavnika tveganja za nastanek osteoartritisa.

Osteoartroza: Vpliv menisektomije na sklepni hrustanec

Meniskus - strukturo, ki poveča kongruence sklepnega površine stegnenice in golenice, izboljša bočno stabilnost in izboljšanje distribucije sinovialne tekočine kot tudi izmenjavo hranil do sklepnega hrustanca

Genetski in metabolični vidiki patogeneze osteoartritisa

Leta 1803 je W. Heberden opisal "rahlo gosto vozle, velikost majhnega graha" na hrbtni strani distalnih interfalangalnih sklepov ščetk. Ta značilnost, po mnenju avtorja, razlikuje osteoartritis od drugih bolezni sklepov, vključno s protinom.

Vloga encimov in citokinov v patogenezi osteoartritisa

V zadnjih letih se je veliko raziskav osredotočilo na identifikacijo proteaz, ki so odgovorne za degradacijo ECM za sklepni hrustanca pri osteoartritisu.

Vloga sprememb v subhondralni kosti v patogenezi osteoartritisa

Poleg degeneracije sklepnega hrustanca, patološki proces pri osteoartritisu vključuje osnovno kostno tkivo. Predlaga se, da zgostitev subhondralne plošče spodbuja napredovanje osteoartritisa.

Vloga kristalnih usedlin v patogenezi osteoartritisa

Zaviralci naravnih citokinov lahko neposredno zavirajo vezavo citokinov na receptorje celičnih membran, kar zmanjša njihovo pro-vnetno aktivnost. Naravni zaviralci citokinov lahko razdelimo v tri razrede glede na njihov način delovanja.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.