^

Zdravje

Zdravljenje diabetesa

Metformin pri sladkorni bolezni tipa 2

Eno od pogosto predpisanih zdravil je metformin za sladkorno bolezen. To je zdravilo, ki ga lahko jemljemo neodvisno in kot del celovitega zdravljenja. Zdravilo je namenjeno predvsem normalizaciji presnovnih procesov, stabilizaciji in usklajevanju hormonske ravni.

Zdravljenje trofičnih ulkusov na nogah z diabetesom mellitusom

Splošno zdravljenje je uporaba zdravil, ki izboljšujejo reološke lastnosti krvi in antispazmodike. Kvalitativno izboljša mikrocirkulacijsko zdravilo Alprostadil - še posebej, če ga uporabljamo na osnovi lipoične kisline, Midokalma.

Kako zmanjšati krvni sladkor doma?

Za uspešno zmanjšanje krvnega sladkorja se lahko povežete s posebno hipoglikemično gimnastiko. Ta metoda je varna in učinkovita.

Kako zmanjšati krvni sladkor v zdravilih in brez insulina?

Povečanje ravni sladkorja v krvi ni samo pri sladkorni bolezni: obstaja stanje, imenovano "prediabetes", ki je mejno obdobje pred diabetesom, in v tej fazi je še vedno mogoče pozdraviti.

Kaj storiti in kako se znebiti srbenja s sladkorno boleznijo?

Da se znebite srbenja, morate zdraviti sladkorno bolezen. To je velika bolezen, srbenje pa je eden od njegovih simptomov. Zato srbenje ni priporočljivo. Bilo bi bolj smiselno odpraviti vzrok bolezni.

Vitamini za diabetike: kaj jemati?

Eden od najtežjih problemov našega časa je zdravljenje različnih bolezni, ki se pojavljajo v ozadju presnovnih motenj. To je posledica dejstva, da pri metabolnih motnjah vsi procesi v telesu nadaljujejo nekatere spremembe.

Insulin v sladkorni bolezni: ko je določen, izračunajte odmerek, kako bi ubadali?

Hormonski insulin, ki ga proizvaja trebušna slinavka, je potreben za vzdrževanje homeostaze v glukozi, uravnava presnovo ogljikovih hidratov in beljakovin ter presnovo energije.

Terapija z insulinom pri diabetes mellitusu

Če normalne vrednosti sladkorja v krvi ne morete obnoviti s tabletami, zdravim življenjskim slogom ali pravilno prehrano, potrebujete insulin. Njegova uporaba je neposredno povezana z izčrpanostjo trebušne slinavke.

Priprave na terapijo z insulinom

Zdravilo se praviloma daje subkutano, v nujnih primerih pa je mogoče intramuskularno ali intravensko dajanje.

Možni zapleti z zdravljenjem z insulinom

Neupoštevanje pravil terapije z insulinom povzroča različne zaplete. Razmislite o najpogostejši

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.