^

Zdravje

Matične celice

Hematopoetske matične celice presaditve kostnega mozga in kostnega mozga

Celična transplantacija se ni začela z derivati embrionalnih izvornih celic, temveč s presaditvijo celic kostnega mozga. Prve študije o presaditvi eksperimentalno kostnega mozga pred skoraj 50 leti začel z analizo preživetja živali v njihovem skupnem obsevanja sledi infuzija celic hematopoetičnih kostnega mozga.

Hematopoetske izvorne celice rumenega jajčeca

Očitno je, da različne proliferacije in diferenciacije krvotvornih matičnih celic jakosti zaradi posebnosti njihovega ontogenetskem razvoja, saj v procesu ontogenesis v človeški spremembo celo lokalizacijo glavnih področij hematopoeze.

Hemopoetske matične celice popkovnične krvi

Dobro za proliferativno potenciala in priložnosti repopulyatsionnym krvotvorni vir celic hematopoetskih matičnih celic deluje kot popkovnične krvi.

Hematopoetične izvorne celice

Hemopoetične matične celice (HSCs) kot mezenhimskih matičnih celic značilna multipotentnost in povzročajo celične linije, končnih elementov, ki tvorijo krvne celice in nekaj specializiranih tkivne celice imunskega sistema.

Mesenchymal matične celice

Med regijskimi matičnimi celicami so specializirane locirane mesenchymalne matične celice (MSC), katerih derivati sestavljajo stromalno matriko vseh organov in tkiv človeškega telesa.

Neuralne izvorne celice

Ugotovljeno je, da nevronske izvorne celice ekspresijo fibrilarne beljakovine glialne kisline, ki se med zrelimi celicami nevronske linije ohranja le na astrocitih.

Omejitve, nevarnosti in zapleti presaditve celic

Plastični-regenerativna medicina temelji na spoznanju, v pluripotentnih embrionalnih matičnih in predhodnih celic Clinic and toti- lastnosti, ki omogočajo in vitro in in vivo za ustvarjanje vnaprej določene celične linije repopulirati poškodovanih tkiv in organov človeškega pacienta.

Embrionalne izvorne celice

Odkritje izvornih celic zarodkov - se ni pojavilo naključno, ampak se je pojavilo na pripravljeni tleh znanstvenih raziskav na področju razvojne biologije. Izraz "izvornih celicah" je bil uveden v medicino leta 1908 pri Društvu za hematologijo kongresu v Berlinu, Alexander Maximov uporablja za hematopoetske celice.

Matične celice in regenerativna plastična medicina

Danes se le malo strokovnjakov zaveda razvoja nove smeri zdravljenja neozdravljivih bolezni s tradicionalno in netradicionalno medicino. Gre za regenerativno-plastično medicino, ki temelji na uporabi regenerativnega potenciala izvornih celic.
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.