^
A
A
A

Anorgasmia

 
, Medicinski urednik
Zadnji pregled: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Vsa vsebina iLive je pregledana ali preverjena, da se zagotovi čim večja dejanska natančnost.

Imamo stroge smernice za pridobivanje virov in samo povezave do uglednih medijskih strani, akademskih raziskovalnih institucij in, kadar je to mogoče, medicinsko pregledanih študij. Upoštevajte, da so številke v oklepajih ([1], [2] itd.) Povezave, ki jih je mogoče klikniti na te študije.

Če menite, da je katera koli naša vsebina netočna, zastarela ali drugače vprašljiva, jo izberite in pritisnite Ctrl + Enter.

Anorgasmia je odsotnost orgazma in najvišja točka užitka med seksom.

Dejstvo je, da to vpliva na večino ženskega prebivalstva. Za moške je to zelo redko. Mnogi verjamejo, da je anorgazija resna bolezen, za katero je to preprosto odstopanje od norme. Toda kaj je res? Dejansko je to zapleten problem, ki se pojavi na ravni psiholoških in fizioloških vidikov.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Vzroki anorgazmije

Dejansko obstaja veliko razlogov za anorgazijo. Zato je vredno analizirati ta problem z vidika različnih dejavnikov.

  • Neizkušen ljubimec. Ta "problem" nastane v primeru, da se mlado dekle ukvarja s seksom s fantom, vendar ne doseže orgazma. Ta pojav je najpogostejši, vendar skozi čas in z izkušnjami prehaja. Pogosto spreminjanje spolnega partnerja lahko vpliva na ta proces. Ker ima vsaka oseba svoj "mehanizem" in "tehniko".
  • Fiziološke značilnosti. Iz tega razloga se anorgazija pojavi redko. To je lahko posledica prirojenih ali pridobljenih anomalij pri razvoju spolnih organov. To je zelo enostavno ugotoviti, le obiskati ginekologa. Znova je treba opozoriti, da je to zelo redko.
  • Ginekološke bolezni. Dejstvo je, da zaradi svoje anatomske strukture nekatere ženske doživljajo bolečine med spolnim odnosom. Zato se dosežek orgazma zmanjša na nič. Na to lahko vplivajo bolezni genitourinarnega sistema, adhezija, nalezljive bolezni in splošna suha vagina.
  • Hormonske motnje. Za mnoge ženske se pogosto spreminja od roba do roba. Še posebej pri sprejemanju posebnih zdravil, od katerih mnogi povzročajo neželene učinke. Bolezni ščitnice močno vplivajo na hormonsko ozadje ženske.
  • Stopnja duševnega razvoja in inteligence. Kar je bolj zanimivo, kot je človek bolj inteligenten, zato se je težje sprostiti in se prepustiti instinktivnim pozivam. Tak zaključek bi lahko japonski znanstveniki. Za te ženske je zelo težko preiti s rutinskega na ta poklic. Predstavniki poštenega seksa so pogosto frigidni, zato jih prinesite v orgazem je zelo težko. V tem primeru je potreben samo individualen pristop.
  • Psihološki dejavniki. Prekomerno delo, slab spanec, dobro počutje, otroška travma, stres in še veliko več, popolnoma vplivajo na doseganje orgazma. Skupaj, vsi ti dejavniki lahko odvračajo od želje, da naredijo karkoli. V tem primeru se pojavi anorgazija.

trusted-source[5], [6], [7]

Simptomi anorgazmije

Ob odsotnosti orgazma obstajajo simptomi anorgazmije. Razlogi za ta pojav so bili opisani zgoraj. Dejstvo je, da lahko fizično zdrava oseba trpi zaradi takšne "bolezni" ali težave. Vsakdo tega pojava imenuje na svoj način.

Obstajajo posebni razlogi, ki prispevajo k temu. Kar se tiče simptomov, je sam. Med seksom moški ali ženska ne dosegajo najvišje točke užitka. Kar se tiče moškega dela prebivalstva, se to zgodi zelo redko.

Nobenih drugih simptomov ne obstaja. Od najbolj razumljive anorgazmije postane vse bolj razumljivo. Ta problem je povsod enak. Ni pomembno, ali je moški ali ženska. Oseba ne doseže orgazma in na to vplivajo številni dejavniki, od psiholoških težav do resnih bolezni. Kar zadeva slednje, v tem primeru govorimo o ženskah. Anorgazija je precej resna "bolezen" med žensko populacijo.

Anorgazija pri moških

Anorgazija pri moških je zelo redka. Nastaja le na čustveni ravni. Skoraj nobeden od moških trpi zaradi tega problema.

Torej, podoben pojav pri predstavnikih moškega nastane zaradi psiholoških frustracij. Najstniške travme, ki so jih utrpele otroštvo in adolescence, vplivajo na normalno idejo spolnega odnosa. S takšnim problemom se je treba boriti bodisi sama ali s pomočjo psihologa.

Še en skupni vzrok anorgazmije pri moških je tako imenovani "zaljubljen" na fazi Oedipus ali Electra. Dejstvo je, da otrok v starosti 5-7 let razvije prve zajezitve privlačnosti predstavnikov nasprotnega spola. Če se starši v tem obdobju obnašajo negativno, se to odloži v spomin otroka in v prihodnosti vodi do resnih težav. To je vse o psiholoških dejavnikih anorhozmije.

Organski vzroki se pojavijo z nevrološkimi poškodbami in na kateri koli ravni. Torej, lahko so možgani, živci majhne medenice ali hrbtenjače. Res je, da so takšni razlogi za pomanjkanje orgazma izjemno redki. Anorgazmija pri moških se praktično ne pojavi.

trusted-source[8], [9], [10]

Anorgazija pri ženskah

Zakaj se pojavlja anorgazmija pri ženskah? Dejstvo je, da so najpogostejši predstavniki poštenega spola, takšne "bolezni". Za to je več glavnih razlogov.

Prvič, veliko je odvisno od psihološkega stanja ženske. Če ima neprijetne spomine na spolno naravo, je anorgazija neizogibna. Veliko je odvisno od ženskega partnerja, če ne pozna njenih navad in ne razume, kako ji je dala užitek, potem nastanejo problemi. Poleg tega obstajajo številni nenormalni razvoj genitalnih organov. V tem primeru potrebujete svoj individualni pristop.

Ginekološke bolezni vplivajo tudi na pomanjkanje orgazma. Hormonske motnje prispevajo. Kar je najbolj zanimivo, lahko celo visok intelekt postane razlog za razvoj takega pojava. Ker ženska ne preide le iz njenih vsakodnevnih težav in se popolnoma nagiba k instinktu.

Bilo je tudi psiholoških težav. So sposobni kopičiti in sčasoma lahko ženska postane hladna. Zato se je treba boriti proti lastnim problemom. Anorgasmia zahteva takojšnjo rešitev!

trusted-source[11], [12], [13], [14], [15], [16]

Situacijska anorgazmija

V tem primeru je v določeni situaciji pomanjkanje orgazma. Za to je lahko več razlogov.

Prva stvar je "delo" partnerja. Če je ženska pravkar začela svoje spolno življenje s tem partnerjem, potem morda potrebujejo čas, da se navadijo drug do drugega in se naučijo navad spolne narave. Običajno gre zelo hitro, vendar je neposredno odvisna od osebe.

Situacijski orgazmi so precej pogosti. Veliko je odvisno od statusa partnerjev in splošnega položaja. Pogosto se ženski preprosto ne spušča, zaradi tega pa nima orgazma.

To sploh ni težko poklicati težave, saj so ti primeri praviloma sami. So odvisne od statusa partnerjev v tem trenutku in dogodkov, ki se odvijajo. Praviloma je to stvar naključja in ni vredno resno govoriti o takem "problemu". Pri ženskah je situacijska anorgazija pogostejša kot pri moških.

Primarna anorgazmija

Kaj je primarna anorgazmija in zakaj se to pojavi? Ta "simptom" kaže, da ženska nikoli ni imela orgazma. Ta problem se lahko pojavi v ozadju psiholoških in fizioloških dejavnikov.

Torej nekateri partnerji ne želijo pomagati partnerju, da doseže orgazem. Zato je ta problem tako pogost. Seveda lahko to vplivajo spremembe v telesu ženske. Zato je najprej treba ugotoviti vzrok takega pojava.

Včasih na primarno anorgazijo vplivajo psihološki dejavniki. Torej, iz neznanega razloga se ženska ne more sprostiti in celoten proces ji ne prinese užitka.

V takih primerih je treba razumeti vzroke tega pojava. V bistvu je rešen s svojim partnerjem. Če seznam "nezadovoljstvo" in poskusi rešitve nista dali, moraš iti na seksualnega terapevta. V nasprotnem primeru se anorgazmija lahko razvije v resnejši problem, ki ga bo treba rešiti z drugimi metodami.

Lažna anorgazmija

Prvi korak je razumeti, kaj je. Torej, lažna anorgazmija pomeni nepopolnost orgiastične faze več žensk. In vse to spremlja občutek popolnega nezadovoljstva.

Ta pojav se pogosto pojavlja pri ženskah in ne pri moških. Pred tem je bil imenovan "frigidnost", zdaj pa je pridobil nov pomen. V vsakem primeru, ne glede na to, kako ga imenujemo, se je treba boriti proti obstoječemu problemu. Torej lahko dodatna stimulacija klitorisa pomaga.

Torej pod lažno anorgazmijo razumemo stanje, ko ženska ne doživi orgazma ali pa je nekakšen šibek. V tem primeru ne smete skrbeti, ta pojav je praviloma redek. Poleg tega je koncept lažne anorgazmije tudi značilen šibek orgazem, ko lahko ženska prejme večkratnik. Izkušnje tega ni vredno, ni tako pogosto. Na splošno taka anorgazmija sploh ni vzrok za zaskrbljenost.

trusted-source[17], [18]

Coital anorgasmia

Coital anorgasmia, ali obstaja vzrok za zaskrbljenost? Pravzaprav ni razloga za skrb. Veliko pa je odvisno od tega, zakaj se je ta problem pojavil in v kakšni starosti.

Torej, pod kostno anorgazmijo razumemo popolno odsotnost orgazma med vsemi spolnimi dejanji. Toda ta pojav se zgodi samo, če imate spolne odnose s partnerjem. Kot pravilo je zaradi masturbacije prisoten orgazem. V tem primeru morate prepoznati težavo in jo poskusiti sami rešiti.

Vendar pa partnerji ne morejo vedno razumeti situacije. V tem primeru je potrebno posvetovanje s seksualnim terapevtom in ginekologom, če je ženska. Ta problem rešuje praviloma uporaba hormonskih zdravil, vitaminov, antidepresivov, pomirjeval in stimulansov.

Pomembno je, da se ne zamudite in pazite na zdravnika. To je povsem običajen pojav, ki ga je treba obravnavati. Ker anorgazmija lahko v celoti povzroči pomanjkanje želje po seksu.

trusted-source[19], [20], [21], [22], [23]

Koga se lahko obrnete?

Zdravljenje anorgazmije

Kaj je zdravljenje z anorgazmijo? Prvi korak je ugotoviti razlog, zakaj ni orgazma, in samo potem izberite rešitev problema.

Torej, ženske in moški imajo en skupen vzrok za anorgazijo. To so psihološki dejavniki, vključujejo pa so tudi travma, povezana s prvimi spolnimi izkušnjami in drugimi težavami. V tem primeru je vredno poskušati sami rešiti vse to. Torej, da bi razumeli sebe. Če to ne prinese sadov, je čas, da se odpravimo na seksualnega terapevta. Zdravniško posvetovanje vam bo pomagalo razumeti problem in izbrati najboljši način za njegovo rešitev.

Če govorimo o moških, potem imajo organske vzroke za anorgazijo. V tem primeru urolog pride pri reševanju. Ampak to je zelo redko, zato se vse konča samo ob obisku urologa.

Pri ženskah je vzrok anorgazmije veliko večji. Glavne, med katerimi so psihološke travme, hormonske motnje in ginekološke bolezni. V tem primeru, brez posvetovanja z izkušenim ginekologom ne more storiti. Diagnoza problema in najde načine za njegovo reševanje. Anorgasmia je resen razlog razmišljanja o spolnem življenju.

Zdravljenje anorgazmije pri ženskah

Zdravljenje anorgazmije pri ženskah najprej zahteva prepoznavanje problema. Ker dejavniki, zaradi katerih se pojavlja anorgazmija, niso tako majhni. Zato je vredno razmisliti o tem vprašanju z vidika številnih razlogov.

Torej, najpogostejša možnost je psihološka "travma". V tem primeru lahko poskusite analizirati vse, kar se zgodi sami. Vendar le redko daje pozitivne rezultate. Zato izkušeni spolni terapevt prihaja do reševanja.

Če je razlog, da gre za ginekološko bolezen. To prvo stvar, ki jo morate diagnosticirati, nato pa začnite zdraviti. Torej, priložnost, da se znebite anorgazmije, se včasih povečuje. Hormonske motnje prispevajo tudi. Zato morate spremljati svoje stanje, še posebej za ščitnico. Navsezadnje vpliva na hormone. Veliko dejavnikov je treba podrobneje obravnavati. Problem ni mogoče rešiti na splošno. Anorgasmia je resen problem, ki zahteva takojšnjo rešitev.

Zdravljenje anorgazmije pri moških

Kako se anorgazmijo zdravijo pri moških? V tem primeru je vse odvisno od dejavnikov, ki so pripeljali do tega stanja. Dejstvo je, da samo tako ne pride. Vedno so bili in so razlogi za takšno stanje.

Če govorimo o psiholoških dejavnikih pojava anorgazmije, se je treba proti temu boriti samostojno. Poskusite premagati vse tiste probleme, ki so bili v otroštvu ali prispevali k nastanku te "bolezni". V nasprotnem primeru pride do reševanja navadnega psihologa. Če to ne pomaga, morate iti k seksualnemu terapevtu. Dejstvo je, da so psihološki problemi pogostejši od organskih. Zato je treba za zatiranje takih pojavov temeljiti, tako da ne vodi do resnejšega razvoja "bolezni".

V zvezi z organskimi dejavniki razvoja dogodkov je treba omeniti, da se to vprašanje rešuje izključno z urologom andrologom. Na splošno je veliko odvisno od tega, kaj je povzročilo razvoj »problema«. Anorgasmija se nihče ne pojavi tako, zlasti pri moških.

Preprečevanje anorgazmije

Preprečevanje anorgazmije je zelo čudno. Zato morajo moški spremljati njihovo psihološko zdravje. Če obstajajo kakršne koli travme spolne narave ali neprijetnih spominov, jih je vredno zatreti. Težave bolj resne narave rešujejo skupaj z urologom. Pomembno je, da se z rešitvijo problema ne odlašate, tako da se v prihodnosti vse ne bo poslabšalo. Na splošno je za moškega to zelo redek pojav.

Kar se tiče ženske, mora gledati njeno zdravje. Ne dovolite razvoja ginekoloških bolezni. Če so še vedno na voljo, bo pravočasno zdravljenje popravilo stanje. Hormonska odpoved resno vpliva na spolno željo in orgazem. Zato je treba spremljati stanje ščitnice, vpliva na "preskok" hormonov v telesu ženske.

Na splošno je to, da vse težave odpravimo, če niso resne. Še posebej to zadeva ljudi z visoko stopnjo inteligence. Moraš se sprostiti in dajati instinktom, a zmerno. V tem primeru anorgazmija ne bo strašna.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.