^

Intimne težave in motnje

Spolnost igra osrednjo vlogo v človekovem življenju in svetovnem pogledu. Kot vir nadaljevanja rodu je spolnost seveda najpomembnejša funkcija človeške psihe. Za vsako osebo je spolna identiteta temeljna sestavina samoidentifikacije, ki se odraža na somatski konstituciji, vir našega razvoja, vpliva na čustveno življenje, izpolnjevanje socialnih vlog in celo gospodarski obstoj. Naše spolno delovanje ali njegove pomanjkljivosti lahko močno vplivajo na duševno blaginjo, osebne povezave in odnose. Nezmožnost osebe, da manifestira spolno aktivnost v obliki spolnih norm, sprejetih za svoj spol, lahko povzroči hude občutke in duševne travme.

Ephebophilia

Ephebophilia je duševna motnja, nekakšna pedofilija. Izražena v spolni privlačnosti odraslega moškega ali ženske mladoletnim otrokom. 

Frigidnost

Razmislite o vrstah te motnje, o vzrokih, metodah diagnoze, zdravljenju in preprečevanju.

Anorgasmia

Ta motnja vpliva na večino ženskega prebivalstva. Za moške je to zelo redko.

Hitra ejakulacija

To je bolezen, ki prizadene veliko moških. Razmislimo o glavnih vzrokih prezgodnje ejakulacije, metod zdravljenja in metod preprečevanja.

Zdravljenje frigidnosti

Oglejmo si najbolj priljubljene in učinkovite načine za zdravljenje frigidnosti z alternativnimi zdravili, zdravili in drugimi metodami.

Strah pred seksom

Strah pred spolom (genofobija ali koitofobija) je povsem nepovezano stanje in posledično je bolno za človeka, čeprav je razumljivo z vidika psihologije in medicine.

Spolne motnje pri ženskah

Mnoge ženske začenjajo ali se strinjajo, da imajo spolne odnose, ker želijo čustveno bližino ali želijo izboljšati svoje zdravje, potrditi svojo privlačnost ali zadovoljiti svojega partnerja.

10 ovir za ženski orgazem

Če ženske med seksom ne dosežejo orgazma, jih praviloma obtožujejo ljubitelje. Vendar pa lahko orgazem "izginejo" zaradi drugih razlogov.

Proces spolnega vzburjanja in njene kršitve

Sodobna seksologija (znanost o spolnem življenju) še posebej izpostavlja tako nujne probleme: značilnosti moške in ženske spolnosti v vidikih in psihofiziologiji

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.