^

V tem poglavju boste našli podrobne informacije o tem, katere kontracepcije je, kdaj uporabljati kontracepcijo, prednosti in slabosti vsake vrste kontracepcije. Podrobno so opisane metode in metode kontracepcije, nujne kontracepcije in hormonske kontracepcije. Opisani so najbolj priljubljeni kontracepcijski preparati za kontracepcijo.

Kontracepcija

Prekinitev spolnega odnosa: učinkovitost in škoda

Prekinjen spolni odnos je eden od načinov kontracepcije, ki vsebuje odstranitev penisa iz vagine do začetka ejakulacije. Ta metoda se uporablja za preprečevanje zasnove in je najstarejša metoda kontracepcije.

Nujna kontracepcija

Nujna kontracepcija - kontracepcijska metoda po nezaščitenem spolnem odnosu, ko boste potrebovali takojšnjo zaščito pred neželeno nosečnostjo: po priložnostno spolnem odnosu, pri pretrganju kondoma, posilstva, itd

Intrauterini kontraceptivi, ki vsebujejo hormone

"Mirena" je sistem, ki sprošča levonorgestrel iz polietilena in ima obliko T. Dolžina Mirene je 32 mm. Okoli navpične gredi je valjasta posoda, napolnjena z levonorgestrelom (52 mg), ki močneje vpliva na endometrij kot progesteron. Da

Čisto gestageni vsadki

Uvajanje in odstranjevanje vsadkov se izvede v prvih 5 dneh menstrualnega ciklusa ali katerega koli drugega dne, z zaupanjem v odsotnost nosečnosti pri ženi.

Čisti kontraceptivi za injiciranje gestagena

Prva injekcija zdravila se izvaja od 1. Do 7. Dne menstruacije. Zdravilo se lahko daje katerikoli drugi dan menstrualnega ciklusa z zaupanjem, da ženska ni noseča (negativni test in zgodovinski podatki).

Previdno gestagen tablete kontracepcije (mini-pili)

Sprejem gestagenovyh tabletiranih kontracepcijskih sredstev je treba začeti s 1. Dan menstrualnega ciklusa, datum, ko se tablete nadaljujejo brez prekinitve v času potrebne kontracepcije.

Kombinirani peroralni kontraceptivi (COCs)

Kombinirani peroralni kontraceptivi so zelo učinkoviti reverzibilni načini preprečevanja nosečnosti. Indeks Perl (IP) sodobnih COC je 0,05-1,0 in je odvisen predvsem od skladnosti s pravili za jemanje zdravila.

Kaj je hormonska kontracepcija?

Za namene hormonske kontracepcije uporabljamo sintetične analoge ženskih spolnih hormonov, estrogenov in progesterona, katerih struktura je blizu naravnemu, in aktivnost je veliko višja. To vam omogoča, da dobite kontracepcijski učinek pri uporabi pri zelo majhnih odmerkih.

Kontraindikacije za uporabo intrauterinskih naprav

Kontraindikacije za uporabo te metode kontracepcije so: Nosečnost ali sum nanj. Akutne, subakute in kronične vnetne bolezni maternice in dodatkov s pogostimi poslabšanji.

Zapleti in neželeni učinki intrauterinih naprav

Pri uporabi intrauterinskih naprav lahko pride do zapletov in neželenih stranskih učinkov. Z uvedbo intrauterinih pripomočkov je mogoče razviti zaplete, kot je perforacija maternice (0,2%).

Pages

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.