^
A
A
A

Hitra ejakulacija

 
, Medicinski urednik
Zadnji pregled: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Vsa vsebina iLive je pregledana ali preverjena, da se zagotovi čim večja dejanska natančnost.

Imamo stroge smernice za pridobivanje virov in samo povezave do uglednih medijskih strani, akademskih raziskovalnih institucij in, kadar je to mogoče, medicinsko pregledanih študij. Upoštevajte, da so številke v oklepajih ([1], [2] itd.) Povezave, ki jih je mogoče klikniti na te študije.

Če menite, da je katera koli naša vsebina netočna, zastarela ali drugače vprašljiva, jo izberite in pritisnite Ctrl + Enter.

Hitra ejakulacija je bolezen, ki prizadene veliko moških. Razmislimo o glavnih vzrokih prezgodnje ejakulacije, metod zdravljenja in metod preprečevanja.

Po znanstvenih statističnih podatkih danes ena tretjina vseh moških na planetu trpi zaradi hitre ejakulacije. Vendar je statistika pogojna, saj mnogi moški skrivajo to patologijo. Predčasna ejakulacija je resnična težava absolutno zdravih moških, saj ima negativen vpliv na spolne odnose in odnose na splošno.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Vzroki hitre ejakulacije

Vzroki hitre ejakulacije so razdeljeni v dve skupini - psihološki in fiziološki, to je tisti, ki so povezani s problemi z zdravjem, delovanjem in strukturo organov. Da bi ugotovili probleme prezgodnje ejakulacije, se morate obrniti na specialist, lahko je psiholog, urolog ali seksualni terapevt. Zdravnik bo pregledal in diagnozo telesa, da bi ugotovil vzrok bolezni. Oglejmo si osnovne fiziološke in psihološke vzroke hitre ejakulacije.

Fiziološki vzroki prezgodnje ejakulacije:

 1. Povečana občutljivost glisovega penisa je najpogostejši vzrok, ki se pojavi pri moških vseh starosti. To se lahko pridobi (fimoza, balanopostitis) ali prirojeno. Značilnosti hitre ejakulacije s povečano občutljivostjo glisovega penisa:

Pri seksu s kondom je trajanje ejakulacije daljše. Trajanje se poveča tudi pri uporabi umetnega maziva. Zato je priporočljivo uporabljati posebne kondome z anestetiki in mazivi.

 • Praviloma se pred spolnim odnosom ne pojavlja ejakulacija, če pa se to zgodi, je to samo zaradi trenja člana o spodnjem perilu ali v postopku dajanja kondoma.

Za zanesljivo določitev razmerja hitre ejakulacije s povečano občutljivostjo je priporočljivo kupiti mazivo z anestezijo (podaljšek) in se nanašati na glavo penisa 10-15 minut pred seksom. Poleg mazanja lahko uporabite aerosol Lidocaine, ki se prodaja v lekarnah. Če je uporaba mazila podaljšala trajanje seksualnega odnosa, tudi za nekaj minut, je prezgodnja ejakulacija povezana s preobčutljivostjo.

Za zdravljenje hitre ejakulacije, ki jo povzroča občutljivost, se zateči k obrezovanju, saj je to najučinkovitejša metoda zdravljenja. Med obrezovanjem odstranite kožico, ki podaljša trajanje spolnega odnosa 2-3 krat. Mimogrede, obrezovanje poveča ejakulacijo pri vseh moških, tudi brez težav z ejakulacijo.

Če preobčutljivost povzroči fimoza ali balanopostitis, potem je obrezovanje edina rešitev problema. V primeru, da se človek boji obrezanja ali zavrne ta postopek, zdravniki priporočajo uporabo maziv z anestetiki ali aerosolom z lidokainom.

 1. Kronični vesikulitis - hitra ejakulacija, ki jo povzroči vnetje semenskih veziklov. Zbirajo sestavni spermo - spermo. Stene mehurčkov postanejo tanjše in postanejo zelo občutljive. Zato blago spolno vzburjenje vodi do ejakulacije. Kronični vesikulitis se vedno razvija istočasno s prostatitisom, kar je vnetje prostate. Obravnavanje te težave mora biti celovito. Glavni simptomi vesikulitisa, ki povzročajo hitro ejakulacijo: 
  • Ejakulacija je valovita, včasih se spolno dejanje podaljša, v nekaterih primerih pa pride do ejakulacije zelo hitro. Bolezen se je razvijal postopoma, preden mu človek ni imel težav z ejakulacijo.
  • Ejakulacija se pojavlja še pred spolnim odnosom od razburjenja. Hkrati prvi spolni odnos poteka hitro, poznejši pa trajajo dlje.
  • Jemanje alkohola pred seksom ne izboljša položaja, ampak, nasprotno, poslabša proces. Uporaba kondomov, maziv z anestetiki ne vpliva na ejakulacijo.
  • Spolni odnosi ne prinašajo užitka, povzročajo boleče občutke in občutek orgazma se zamazi.
 1. Poškodbe notranjih organov in motnje njihovega dela - ta vzrok je mogoče diagnosticirati šele po vrsti pregledov in preskusih. Kršitev kortikalnih in podkortičnih struktur (pridobljenih in prirojenih) škodljivo vpliva na reproduktivni sistem in spolne funkcije. Poškodbe lumbosakralne hrbtenjače, kostne travme, vnetnih bolezni urološke narave in notranjih organov medenice tudi povzročajo hitro ejakulacijo.
 2. Kršitve hormonske narave - povzročajo hormonsko neravnovesje, ki povzroča hitro ejakulacijo. Patologija nastane zaradi pomanjkanja testosterona, povečane produkcije prolaktina in endokrinih motenj.
 3. Zastrupitev - kronično zastrupitev z alkoholom, nikotinom in drugimi toksini vodi do spodnjega spolnega odnosa in dejstva, da se človek hitro cum. Včasih pride do hitre ejakulacije zaradi uporabe antibiotikov in zdravil.

Psihološki vzroki hitre ejakulacije:

 1. Strahovi - slaba prva spolna izkušnja, ne bojte se, da bi z veseljem za partnerja, zasmehovanje, zavrnitve in drugih strahov povzroči psihološke težave, ki vplivajo na spolno življenje in trajanje spolnega odnosa. Takšna motnja lahko zdravi le psiholog.
 2. Redne stresne situacije. Moški, ki so popolnoma posvečeni delu, trpijo zaradi pomanjkanja spanja, stalnih stresnih situacij in depresije - imajo spolne težave, povezane z zgodnjo ejakulacijo.
 3. Prevelikost je najpogostejši vzrok hitre ejakulacije. To je značilno za mlade fantje, ki so pravkar začeli seksati. Toda včasih prezgodnja ejakulacija se zgodi tudi pri odraslih, izkušenih moških. Zaradi prevelikega upočasnitve v enem od oddelkov možganske skorje se napetost poveča, kar vodi do ejakulacije in orgazma.
 4. Odsotnost zaupnih odnosov s partnerji. Ta psihogeni dejavnik povzroča zgodnjo ejakulacijo zaradi nezadovoljstva z življenjem skupaj, strahu pred romantičnimi odnosi in izdajami. Težave z ejakulacijo se lahko pojavijo pri tistih moških, ki si prizadevajo le za spolne odnose.
 5. Zunanji dražljaji - lahko pride do hitre ejakulacije zaradi spola v neugodnem okolju. V tem primeru moški podzavestno želi hitro zaključiti spolno dejanje in pospešiti ejakulacijo. Najpogosteje se to zgodi pri mladih fantih, v tem primeru pa je težko določiti pravi vzrok hitre ejakulacije.

Glavni simptomi hitre ejakulacije, ki jih povzročajo psihološki vzroki:

 • Nepravilno spolno življenje ali prva spolna doživetja.
 • Zaradi prezgodnje ejakulacije obstajajo težave z erekcijo, zato ni vedno mogoče izvesti drugega spolnega dejanja.
 • Misli o abstraktnih temah pogosto vodijo v izginotje erekcije. Uporaba alkohola negativno vpliva na erekcijo in sposobnost ejakulacije.

Psihološki problemi, ki povzročajo hitro ejakulacijo, so moški ali izkušnje s seksom. Toda če postanejo slabši, potem potrebujejo zdravljenje. Z obravnavo te vrste težav bo psihologu ali spolu terapevtu pomagal. Kar zadeva fiziološke vzroke zgodnje ejakulacije, jih je mogoče rešiti po opravljeni diagnostiki in preiskavah. Težave pri hitrem ejakulaciji ne morejo biti, ker to škodljivo vpliva na samospoštovanje človeka, na odnos s partnerjem in lahko povzroči katastrofalne posledice.

trusted-source[7], [8], [9], [10], [11]

Zakaj je ejakulacija hitra?

Zakaj se ejakulacija zgodi hitro in kako se spopasti s tem problemom? Za določitev vzroka zgodnje ejakulacije je treba opraviti diagnostiko. Določiti pravi vzrok hitre ejakulacije je zelo težko. Če želite to narediti, mora zdravnik imeti indeks za določitev kakovosti spola, kot zelo pogosto težave s predčasno ejakulacijo prikrito andrological bolezni (bolezni moških spolnih organov, obolelih, ki vplivajo na reproduktivni sistem).

Diagnozo sestavljajo zunanji pregledi, ultrazvočni pregled spolnih organov in rektalni pregled. V nekaterih primerih mora človek opraviti številne teste za določanje hormonov in infekcijskih in vnetnih bolezni. Obvezno je oceniti dobavo krvi v penisu (izključitev erektilne disfunkcije) in druge diagnostične tehnike.

Oglejmo si diagnostično tabelo, ki bo pripomogla k določitvi simptomatologije prezgodnje ejakulacije (prezgodnji ejakulacijski simptomi pokažejo PESS).

 

Ni težko

Nekoliko težko

Precej težko

Zelo težko

Izjemno težko

Kako težko je za vas odložiti ejakulacijo?

0

1

2

3

4

 

Skoraj nikoli

Manj kot 25% primerov

V približno polovici primerov

V več kot 75% primerov

Skoraj vedno

Ali imate ejakulacijo, preden jo želite?

0

1

2

3

4

Ali kdaj imate ejakulacijo tudi po minimalni stimulaciji?

0

1

2

3

4

 

Ni res

Rahlo

Močno

Zelo

Izjemno

Ali se počutite frustrirane zaradi dejstva, da pride do ejakulacije, preden to želite?

0

1

2

3

4

Kako mislite, kako nezadovoljni je vaš partner zaradi vašega seksualnega problema?

0

1

2

3

4

Koliko spolnih dejanj od desetih se je končalo s prezgodnjo ejakulacijo?

1

2

3

4

5

6

7

8. Mesto

9

10

 

Več kot 5 minut

2-5 minut

Manj kot 2 minuti

Manj kot minuto

Pred uvodom

Kako dolgo traja vaš spolni odnos?

0

1

2

3

4

 

Dobro

Običajno

Ni res

Slabo

Zelo slabo

Kako bi se odzvali, če bi morali živeti s tem problemom vse svoje življenje?

0

1

2

3

4

Ko opravite preizkus, morate ovrednotiti rezultate, za to pa vsota odgovorov.

 • <10 točk - prezgodnja ejakulacija je odsotna;
 • 10-18 točk - blago stopnjo zgodnje ejakulacije;
 • 18-25 točk - povprečna stopnja hitre ejakulacije;
 • > 25 točk - velika stopnja prezgodnje ejakulacije.

Šele po diagnozi, ki jo opravi niz preizkusov in pregledov z zdravnikom, lahko ugotovite, zakaj se ejakulacija pojavi hitro in jo pozdravi.

Hitra ejakulacija pri spolnem odnosu

Hitra ejakulacija med spolnim odnosom lahko nastane zaradi prisotnosti bolezni ali iz psiholoških razlogov. V vsakem primeru ta problem negativno vpliva na odnose med partnerji, saj je ženska še vedno nezadovoljna zaradi tako hitrega spolnega odnosa in za človeka je udarec za samozavest. Toda zgodnja ejakulacija med spolnim odnosom ni vedno mogoče šteti za patološko. Vse je odvisno od pogostosti in obsega problema.

Prej smo verjeli, da je spolni odnos, ki traja manj kot 20 sekund, patološki zaradi hitre ejakulacije. Toda ta izjava je popolnoma uničena, saj na čas trajanja spolov vplivajo številni dejavniki. Problematično in zahtevano zdravljenje se šteje za ejakulacijo, kar je posledica rahle stimulacije. V tem primeru pride do ejakulacije pred spolnim odnosom.

Na prvi pogled je ejakulacija precej primitivna, v resnici pa zelo zapleten proces. V tem procesu sodeluje osrednji živčni sistem, pa tudi čustveni in refleksni mehanizmi. Najpogosteje je vzrok motenj psihološki dejavnik. Med starostjo moškega in prezgodnjo ejakulacijo ni vzorca. Ta problem se lahko soočajo z 20-letnimi fanti in zreli moški. Torej, če se problem pojavlja v zgodnjih letih, je ponavadi posledica prekomerne prekomerne in zaznave spolnega odnosa. Ampak pri moških odraslih lahko hiter spolni odnos in ejakulacija povzroči prostatitis ali druga bolezen. V vsakem primeru ta problem zahteva zdravstveno oskrbo.

Hitra ejakulacija med masturbacijo

Hitra ejakulacija med masturbacijo se praviloma pojavi zaradi povečane občutljivosti glenskega penisa. Ampak masturbacija je lahko vzrok zgodnje ejakulacije. Seveda samo dejstvo masturbacije ne vpliva na trajanje spolnega odnosa, vendar je tehnika zelo pomembna. Masturbacija, to je samozadovoljstvo ali masturbacija je seks zase. Pravi fantje začnejo masturbirati od 12. Do 17. Leta starosti.

Najpogosteje se pojavijo vznemirjenost in poznejša masturbacija zaradi gledanja pornografije ali katerega koli drugega materiala erotične vsebine. V tem primeru stimulacija penisa vodi do erekcije. Toda v nekaterih primerih moški gre v stranišče in poskuša hitro obvladati vznemirjenje, kar vodi tudi do ejakulacije. Če se to zgodi zelo pogosto, se na podzavestni ravni razvije navada, da je stimulacija in kratka stimulacija penisa ejakulacija.

Ejakulacija je refleks ali odziv na duševno, mehansko ali vizualno stimulacijo. Če na primer mladenič začne masturbirati pri 13 letih in to počne trikrat na teden, potem za eno leto konča 150-170-krat. In če se orgazem zgodi zelo hitro, se telo in penis navadijo na njo in se oblikuje refleks, zaradi katerega se med seksualnim odnosom zelo hitro pojavi ejakulacija. To pomeni, da se med masturbacijo ejakulacija ne sme zgoditi prej kot v 10-30 minutah.

Odsotnost masturbacije se šteje za patološko, to pomeni, da mora človek v vsakem primeru sodelovati v samozadovoljstvu. To je posledica dejstva, da je takoj, ko je spolni odnos s partnerjem, bo telo poskušali čim prej znebiti sperme. To pomeni, da odsotnost masturbacije, kot je njen presežek, vodi do hitre ejakulacije. V nekaterih primerih se moški cum pred vstavljanjem penisa v nožnico, ker se je telo odzvalo in se hitro znebilo sperme.

Koga se lahko obrnete?

Kaj storiti s hitro ejakulacijo?

Kaj je s hitri ejakulaciji in ali je mogoče zdraviti to patologijo, je najpogostejše vprašanje za moške, ki prvič niso doživeli problema zgodnje ejakulacije. Da bi odpravili težavo, je treba najti svoj vzrok, to je, da opravimo diagnostiko in številne preglede. Vzroki hitre ejakulacije so lahko fiziološki in psihološki. Oglejmo si nekaj priporočil, ki lahko pomagajo pri hitrem ejakulaciji.

 • Uporabljajte kondome s posebnim mazanjem, kar podaljša trajanje spolnega odnosa.
 • Naučite se obnoviti in odložiti uriniranje. Podobne vaje s sphincter aparatom mehurja, bo pomagal preprečiti hitro ejakulacijo.
 • Tik pred seksom lahko masturbirate. Po statističnih podatkih se bo drugi spolni akt podaljšal.
 • Obrezati - ta postopek bo povečal trajanje spolnega odnosa 2-3 krat ali več.

Zgornja priporočila lahko pomagajo rešiti problem zgodnje ejakulacije. Nekatere metode pa je kategorično prepovedano uporabiti za obnovitev popolnih spolnih funkcij. Ne glede na oprijem roke sečnice, kot zaradi tega, da sperma vrne v semenskih mešičkov in mehurja. Posledično se začne zastoji v prostati, kar bo omogočilo kronični prostatitis, motijo delovanje aparata zapiralke v prostati in povzročijo retrogradna ejakulacija (ejakulacija kršitve, pri kateri je semenska tekočina oddaja v nasprotni smeri). Če nobeno od zgornjih priporočil ni pomagalo, morate poiskati zdravniško pomoč pri urologu ali spolologu.

Zdravljenje hitre ejakulacije

Zdravljenje hitre ejakulacije se začne z diagnozo bolezni. Diagnoza se opravi, da se ugotovi vzrok patologije. Če človek, ki trpi zaradi zgodnje ejakulacije, ima stalni spolni partner, sodeluje tudi pri pregledu in diagnozi. Odvisno od ugotovljenega vzroka prezgodnje ejakulacije, zdravnik izbere možnost zdravljenja. Lahko je:

 • Terapija z zdravili.
 • Mikro-kirurški popravek ejakulacije.
 • Fizioterapevtsko zdravljenje.

Sekundarna hitra ejakulacija se zdravi s konzervativno metodo. Kar se tiče sekundarne simptomatske zgodnje ejakulacije, se izloča pri zdravljenju resničnega vzroka bolezni. Če težave s spolnim odnosom povzročajo uretritis ali prostatitis, se med zdravljenjem trajanje seksa poveča. Toda zdravljenje se lahko imenuje šele po pregledu s strani strokovnjaka, ki se ukvarja z diagnozo in zdravljenjem spolnih motenj pri moških. Glavne metode zdravljenja:

 1. Izvajati psihološko, vedenjsko in spolno terapijo, da bi jasno prepoznali začetek orgazma in kontrolirali trajanje ejakulacije.
 2. Zdravljenje vnetnih in nalezljivih bolezni, ki so povzročile zgodnjo ejakulacijo.
 3. Konzervativne metode zdravljenja preobčutljivosti s kondomi z mazivi in anestetičnimi mazili. Droge se nanašajo na penis glavo in območje uroge, 10-20 minut pred spolnim odnosom.
 4. Zaradi psiholoških vzrokov hitre ejakulacije se uporabljajo farmakoterapevtske metode zdravljenja. Za to uporabite antidepresive, anksiolitike in druga sredstva za povečanje trajanja spolnega odnosa.
 5. Uporaba akupunkture, fizioterapevtskih metod in refleksologije.
 6. Uporaba kirurških metod zdravljenja. Pacient je obrezan s kožico, plastičnim brenulom in denirajočo glavo penisa z mikrokirurgijo.
 7. Kirurško zdravljenje z delnim presečiščem živcev, ki zagotavljajo občutljivost penisa. Operacijo mora izvesti usposobljen specialist, saj obstaja velika nevarnost trajne izgube občutljivosti penisa in oslabelosti orgazma.

Alternativna zdravila za hitro ejakulacijo

Alternativna sredstva za hitro ejakulacijo lahko rešijo problem zgodnje ejakulacije. Posebnost alternativne medicine je, da jih je mogoče uporabljati doma. Poglejmo si nekaj alternativnih receptov, ki bodo pomagali pri zdravljenju hitrega spolnega odnosa.

 • Pripravite zdravilno dekoracijo plodov kuge, korenine zdravilne angelike, lilije dvokrilne in zelišč posilstva. Zelišča vzemite v enakih delih, vlijte vrelo vodo in vztrajate 15-30 minut. Vzemite 1/4 skodelice dvakrat na dan 1-2 meseca z tedenskim prekinitvijo.
 • V enakih razmerah zmešajte skupno grenivko, maternico, rafinerijo in poprove mete. Zlijte z vrelo vodo in vztrajamo 10-20 minut. Pred obrokom priporočamo, da vzamemo 1/2 skodelico. Zdravljenje traja od 2 do 4 mesece.
 • V enakih delih vzemite sadje pasreze, travne matice, kalandre in listov tri listne ure. Za lažjo uporabo se travo lahko melje in pripravi v posebnih vrečkah ali cedilu. Juha je treba piti v 1/4 skodelice 3-4 mesece.

Če je hitra ejakulacija posledica psiholoških motenj, je priporočljivo, da se za terapevta ali psihologa za njihovo zdravljenje vzame preventivni tečaj. Ni odveč, če bi imeli dnevne avto-treninge, ki jih je treba opraviti zjutraj in zvečer, s poudarkom na problemu bolezni. Praviloma težave zaradi hitre ejakulacije iz psiholoških razlogov spremljajo motnje spanja, razdražljivost. Za zdravljenje zgodnje ejakulacije se uporabljajo rastline s pomirjujočimi lastnostmi. Poglejmo si nekaj alternativnih rešitev za hitro ejakulacijo.

 • Pour vrelo vodo žlico hmelj stožec in žlico motherwort. Vztrajajte na zeliščih za šest ur in nato napolnite. Pijačo priporočamo trikrat dnevno za 1/2 skodelico skozi mesec.
 • Sprejmo žlico vinke z mrzlo vodo in 30-40 minut držimo parno kopel. Po tem je treba juho filtrirati in vzeti 10 kapljic zjutraj in zvečer pet dni. Potem morate vzeti tridnevni odmor in ponoviti tečaj zdravljenja.
 • 25 g korenine lovage vlijemo vrelo vodo in potopimo 30 minut. Takoj, ko se juh ohladi, jo napolnite in vzemite 1/3 skodelice trikrat na dan.
 • 10 g korena kopita nalijte kozarec vrele vode in pustite v vodni kopeli 30-40 minut. Pred vsakim obrokom v bučke vzemite eno žlico šestkrat v trkanju.

Upoštevajte, da je treba v trajanju zdravljenja v trajnem terapevtskem učinku sprejeti alternativna zdravila za zdravljenje hitre ejakulacije.

trusted-source[12], [13], [14], [15], [16]

Priprave na hitro ejakulacijo

Pripravki za hitro ejakulacijo se uporabljajo kot zdravila za zgodnjo ejakulacijo. Razmislimo o najučinkovitejših zdravilih, ki so bolnikom predpisana za zdravljenje zgodnje ejakulacije.

 • Dapoksetin

Je selektiven inhibitor s kratkim delovanjem. Zdravilo se uporablja za zdravljenje hitre ejakulacije pri moških, starih 18 let. Zdravilo podaljša spolni odnos 3-5 krat. Dejanje zdravila temelji na blokiranju receptorjev možganov in absorpciji serotonina. Zdravilo začne delovati 15-30 minut po uporabi in trajanje učinka na telo od 2 do 3 ure. Optimalen učinek od uporabe zdravila se pojavi v 30 minutah do 2 urah.

Glavne indikacije za uporabo zdravila so zdravljenje hitre ejakulacije. Dapoxetine je kontraindicirano pri bolnikih z alergijskimi reakcijami na laktozo, z boleznijo jeter in s kardiovaskularnim sistemom. Zdravilo ni dovoljeno z zdravili, ki se uporabljajo za zdravljenje depresije in nekaterih antibiotikov. Podrobnosti o interakciji dapoksetina z drugimi zdravili najdete v navodilih za uporabo zdravila ali se posvetujte z zdravnikom. Kar se tiče neželenih učinkov, lahko zdravilo povzroči slabost.

Dapoxetine je na voljo v obliki tablet, priporočamo, da jemljete zdravilo enkrat na dan in šele po posvetovanju z zdravnikom. Pred jemanjem zdravila priporočamo, da preverite krvni tlak. Če so indeksi nizki, je prepovedano jemati zdravilo Dapoxetine.

 • Erektilna

Zdravilo za zdravljenje erektilne disfunkcije in hitro ejakulacijo. Posebnost tega zdravila je, da vrača sposobnost telesa do podaljšanega spolnega odnosa in izboljša erekcijo. Zdravilu priporočamo, da vzamete 50 mg, eno uro pred spolnim odnosom. Če odmerek ne sledi, erektilna povzroča številne neželene učinke. Zaradi drog lahko pride do glavobola, omotice, diareje, slabosti, bolečine v mišicah in sklepih. Za zdravljenje neželenih učinkov morate prenehati jemati zdravilo in poiskati zdravniško pomoč.

Zdravilo je kontraindicirano za ljudi z večjo občutljivostjo na sestavine zdravila. Ob pojavu simptomov prevelikega odmerka, ki je podoben neželenim učinkom, se izvaja simptomatsko zdravljenje. S posebno skrbjo je zdravilo predpisano za bolnike s kardiovaskularno boleznijo, deformacijo penisa in levkemijo. Zdravilo lahko vzamete le zdravnik z izbiro posameznega odmerka.

 • Konegra

Zdravilo za zdravljenje hitre ejakulacije in erektilne disfunkcije. Glede na načelo delovanja je to zdravilo podobno zgoraj. Konegra jemlje eno uro pred spolnim delovanjem, vsak po 50 mg. Glede na individualno prenašanje zdravila lahko odmerek povečamo na 100 mg ali zmanjšamo na 25 mg. Zdravilo skoraj ne povzroča neželenih reakcij, razen glavobola, omotice, motenj vida in nazalnih zastojev.

Zdravilo je kontraindicirano za bolnike s posamezno nestrpnostjo do zdravilnih učinkovin zdravila. Zdravilo Konegra je prepovedano pri bolnikih, mlajših od 18 let. V primeru neskladnosti z odmerkom zdravilo za zdravljenje hitre ejakulacije povzroči simptome prevelikega odmerjanja. Pri prevelikem odmerjanju je treba opraviti simptomatsko zdravljenje.

Zdravilo za hitro ejakulacijo

Zdravilo za hitro ejakulacijo je učinkovito orodje v boju proti zgodnji ejakulaciji, to je kratek spolni odnos. Po statističnih podatkih, vsak človek vsaj enkrat v svojem življenju, vendar se soočajo s problemom hitre ejakulacije. Ta problem povzroča ne samo napake v spolnem življenju, temveč vpliva tudi na odnos med partnerji in samospoštovanje moških. Pomagati pri zdravljenju hitrih zdravil za ejakulacijo in številnih terapevtskih tehnik. Poglejmo, kaj so zdravili za hitro ejakulacijo.

 • Sealeks

Zdravilo za hitro ejakulacijo na rastlini. Sealex je biološko aktiven dodatek. Sestava zdravila vsebuje koren ginsenga, ki izboljša libido, izvleček česna za okrepitev imunosti in ekstrakt zelenega čaja za živahnost in toniranje telesa. Drog ne le pomaga podaljšati spolne odnose, temveč tudi izboljša erekcijo, to je dvojni učinek na moško telo.

 • Lidokain

Anestetik aktualnega učinka, ki je učinkovit z večjo občutljivostjo penisa glans. Načelo zdravila je, da zniža prag občutljivosti in preprečuje prezgodnjo ejakulacijo. Lidokain se nanese na glavo penisa pred spolnim odnosom, kar zmanjša občutljivost na dotik. Trajanje delovanja anestetike je 40-50 minut. Za zdravljenje hitre ejakulacije se zdravilo sprosti v obliki aerosola, ki ga je primerno pršiti na spolni organ.

 • Viagra, Levitra in Cialis

Droge, ki povečujejo jakost in podaljšujejo spol. Zdravila dajejo moškemu več polnih dolgih spolnih dejanj. Kljub dejstvu, da bo prvi korak hiter, bodo slednje dolgo, to pomeni, da se bo prej preprečila ejakulacija.

Pri zdravljenju hitre ejakulacije ni priporočljivo sam kupiti zdravil. Zato se morate pred nakupom posvetovati z zdravnikom in ugotoviti vse prednosti in slabosti zdravila. Poleg tega nekatera zdravila škodljivo vplivajo na človeško telo, povzročajo neželene učinke in se sproščajo le v medicinske namene.

trusted-source[17], [18], [19], [20], [21], [22], [23], [24]

Kako se izogniti hitro ejakulaciji?

Kako se izogniti hitro ejakulaciji in podaljšati spolne odnose? Najprej morate določiti vzrok hitre ejakulacije, zato morate poiskati zdravniško pomoč. Zdravnik bo opravil diagnostiko in preglede, da bi ugotovil vzrok za kratek spolni odnos in predpisal učinkovito zdravljenje. Toda poleg jemanja zdravil je zelo pomembno preprečevanje te vrste motenj.

 • Vodite zdrav način življenja in se izogibajte stresu - to je prvo pravilo preprečevanja zgodnje ejakulacije.
 • Jejte naravno hrano in hrano, ki je bogata s cinkom in magnezijem.
 • Redno vadite, vadite in na prostem. To omogoča izboljšanje delovanja vseh sistemov in organov telesa ter pomaga odpraviti živčno napetost, kar je eden od razlogov za hitro ejakulacijo.

Upoštevanje vseh zgoraj opisanih preventivnih metod daje ugodno prognozo zdravljenja. Prosimo, upoštevajte, da je treba preprečiti hitro ejakulacijo šele po prvi epizodi. Ker v nekaterih primerih psihološko razpoloženje pred spolnim odnosom (prekomerno izčrpanost, stres, alkoholno zastrupitev, strah in tako naprej) prispevajo k erektilni disfunkciji in hitro ejakulaciji.

Za preprečevanje se uporabljajo le psihološke metode, to je brez zdravil. Preprečevanje izvaja spolni terapevt ali psiholog. V nekaterih primerih je priporočljiva metoda masturbacije za zdravljenje hitre ejakulacije. Zelo pomembno je medicinska interakcija. Torej na trajanje ejakulacije lahko vplivajo predhodno prenesene bolezni ali zdravila.

Hitra ejakulacija je težava za vsakega moškega v kateri koli starosti. Zgodnja ejakulacija se šteje za bolezen, ki jo zdravijo psihologi, spolni terapevti in urologi. Do danes se je sodobna medicina naučila zdraviti hiter spolni odnos, tako medicinsko, kot psihološko in fizioterapevtsko. Ne glede na vzrok problema je treba zdraviti hitro ejakulacijo, ker bolezen sama ne izgine, ampak nasprotno, napreduje in ima patološko obliko.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.