^

Bolezni v nosečnosti

Fetalna bradikardija v zgodnji in pozni nosečnosti

Standardna porodniška določitev ploda bradikardije je trajala FHR <110 utripov na minuto vsaj 10 minut. 

Zaprtje v zgodnji nosečnosti

Pri analizi kliničnih primerov ginekologi opažajo, da pri mnogih ženskah najzgodnejši znak nosečnosti ni niti zakasnitev menstrualnega ciklusa, ampak zaprtje. 

Posledice in zapleti rjavih izločkov med nosečnostjo

Uspešno reševanje zunajmaternične nosečnosti in mehurček zdrsne žensko možnost, da postane v prihodnosti mama, čeprav bo to moralo počakati vsaj šest mesecev, da se telo lahko okreva. 

 

Rjav izcedek med nosečnostjo po različnih manipulacijah

Pojav rjavega izpusta med nosečnostjo, ki ne spremlja drugih sumljivih simptomov, ni nujno povezan s fiziološkimi procesi v telesu. 

Rjava izpust med nosečnostjo v različnih obdobjih

Simptomi rjavega izpusta med nosečnostjo v zadnjem času niso tako redki. In če upoštevamo, da ta simptom v večini primerov kaže na bolj ali manj resno patologijo, je pomembno, da ne spregledamo težav in pravočasno prosimo za pomoč.

Rjava izpust med nosečnostjo kot znak bolezni

Mnoge bolezni ženskega reproduktivnega sistema lahko potekajo latentno še pred nosečnostjo, toda pod vplivom hormonskega prilagajanja in oslabitve na tem ozadju obrambe telesa pridobijo novo, aktivno obliko. 

Zorenje placente: pozneje, prezgodaj

Potrebno je razumeti, kako placenta zori v normalnih pogojih in kakšne so njene funkcije, da bi vedeli, kakšne so patološke spremembe in njihovi znaki.

Občutek gravitacije med nosečnostjo: zakaj in kje se pojavi?

Upoštevati je treba, da je občutek teže med nosečnostjo predvsem posledica neizogibnih fizioloških sprememb in premikov v splošni presnovi, ki se pojavljajo v ženskem telesu v celotnem obdobju brejosti.

Izguba las pri ženskah med nosečnostjo po porodu

Problem, s katerim se soočajo številne nosečnice, je izguba las. Alopecija v obdobju brejosti je povezana s takimi dejavniki

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.