^

Bolezni v nosečnosti

Intrauterina hipoksija ploda

Nosečnost je tako veselje kot nenehna tesnoba za stanje in razvoj nerojenega otroka. Eden od razlogov za zaskrbljenost je pogosto diagnoza "intrauterina hipoksija": mnoge nosečnice slišijo za to stanje od zdravnika, vendar vse ne vedo, za kaj gre.

Zunanji hemoroidi med nosečnostjo

Nastanek hemoroidov okoli rektuma se imenuje hemoroidi, pri čemer razlikujemo med notranjimi in zunanjimi. Slednje vključuje patološke spremembe v obliki venske ekspanzije zunanjega rektalnega pleksusa, ki se nahaja okoli anusa.

Zakaj se med nosečnostjo krčijo noge in kaj storiti?

Zdravniki pravijo: krči v nogah med nosečnostjo se pojavijo kadar koli. Včasih nimajo jasnega vzroka in so neposredno povezani z »zanimivo« situacijo, v nekaterih primerih pa so lahko znak bolezni, ki zahteva takojšnje posredovanje zdravnika specialista. 

Bakterije v urinu med nosečnostjo

Splošna analiza urina je standardna, pogosta študija, s katero se začne diagnostika pri nosečnicah. Takšna analiza bo pokazala prisotnost težav z urinskim sistemom, pomagala bo oceniti stanje ravnotežja vode in elektrolitov. 

Fetalna bradikardija v zgodnji in pozni nosečnosti

Standardna porodniška določitev ploda bradikardije je trajala FHR <110 utripov na minuto vsaj 10 minut. 

Zaprtje v zgodnji nosečnosti

Pri analizi kliničnih primerov ginekologi opažajo, da pri mnogih ženskah najzgodnejši znak nosečnosti ni niti zakasnitev menstrualnega ciklusa, ampak zaprtje. 

Posledice in zapleti rjavih izločkov med nosečnostjo

Uspešno reševanje zunajmaternične nosečnosti in mehurček zdrsne žensko možnost, da postane v prihodnosti mama, čeprav bo to moralo počakati vsaj šest mesecev, da se telo lahko okreva. 

 

Rjav izcedek med nosečnostjo po različnih manipulacijah

Pojav rjavega izpusta med nosečnostjo, ki ne spremlja drugih sumljivih simptomov, ni nujno povezan s fiziološkimi procesi v telesu. 

Rjava izpust med nosečnostjo v različnih obdobjih

Simptomi rjavega izpusta med nosečnostjo v zadnjem času niso tako redki. In če upoštevamo, da ta simptom v večini primerov kaže na bolj ali manj resno patologijo, je pomembno, da ne spregledamo težav in pravočasno prosimo za pomoč.

Rjava izpust med nosečnostjo kot znak bolezni

Mnoge bolezni ženskega reproduktivnega sistema lahko potekajo latentno še pred nosečnostjo, toda pod vplivom hormonskega prilagajanja in oslabitve na tem ozadju obrambe telesa pridobijo novo, aktivno obliko. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.