^

Teens

Считаются самой сложной возрастной группой. А вы знаете, почему? Да потому что возраст этот переходный – из периода детства подростки уже вроде бы вышли, а до юности еще не дошли…

В период с 11 до 15-16 лет в организме идет перестройка, обусловленная началом полового созревания. Эндокринная система подростков находится в нестабильном состоянии, и все железы внутренней секреции, особенно щитовидная железа и гипофиз, работают в усиленном режиме. Это обеспечивает физическое и половое развитие организма, но нередко сказывается на работе основных органов и самочувствии подростка.

Родители должны иметь в виду, что подростки чрезвычайно склонны к эмоциональной нестабильности и депрессивным состояниям, которые могут приводить к развитию многих хронических заболеваний.

Agresivno vedenje mladostnikov

Agresivno obnašanje mladostnikov vsako leto raste več in se kaže. Hkrati mlada generacija sama trpi.

Obdobje pubertete

Značilnosti obdobja pubertete se razlikujejo pri dečkih in deklicah, vendar je osnova te življenjske faze enoten mehanizem. Običajno se proces fizičnega in spolnega razvoja zgodi sinhrono.

Popravek agresivnega vedenja pri otrocih

Pri odpravljanju agresivnega obnašanja otroka je treba najprej spominjati ene preproste stvari: agresija je normalno čustvo, ki je v eni ali drugi stopnji vsakega posameznika. To je instinktivna oblika vedenja, brez katere ni mogoče samozaščito in preživetje.

Adolescence

Mladost je obdobje, ki se začne približno pri starosti 10 let in traja do konca starostne šole ali do 21 leta, v katerem so otroci izpostavljeni občutnim fizičnim, intelektualnim in čustvenim spremembam. Pomoč otroku skozi to obdobje ni enostavna naloga za starše in zdravstvene delavce.

Kaj je nevarno najstniško pomanjkanje spanca?

Težave s spanjem pri mladostnikih so rešene. V tem procesu se morate vključiti samo starši in mladostniki.

Najstniškega alkoholizma - kako zaščititi svojega otroka?

Alkohol je eden najpogostejših načinov za lajšanje stresa za najstnike. Hitro, enostavno in poceni - to so glavni razlogi, zakaj lahko najstniki zgrabijo strel. Vzgojni alkoholizem ... Študije kažejo, da približno polovica mladih in starejših učencev vsak mesec pije alkohol, 14% mladoletnikov pa je vsaj enkrat na mesec alkoholno utrujen. Skoraj 8% najstnikov, ki pijejo alkohol, pravijo, da lahko pijejo pet ali več alkoholnih pijač v vrsti.

Štiri najbolj očitne napake staršev, ki so se pogovarjali z najstnikom

Spoznajmo hude napake staršev pri pogovoru z najstniki.

Ali starši vedo, kdaj jim leži najstniki?

Karen Bogenscheder iz Univerze v Wisconsinu Madison je napisal članek z naslovom "Naredi kar hočeš, vendar mi ne laži." Ugotovila je, da čeprav so vsi srednješolci včasih lagali staršem, je le tretjina staršev vedela za to. Še bolj presenetljivo je, da so mnogi starši vedeli - ali domnevali -, da mladostniki ležijo v večini. Ampak ne njihov otrok, so mislili. Ali starši vedo, kdaj jim leži najstniki?

Kako prepoznati in ustaviti čustveno lakoto teen?

Vedno ne jedo samo, da bi ugasnili lakoto. Pogosto jedo za udobje, olajšanje stresa ali aktivno absorbira nekaj okusnega kot nagrado. Na žalost čustvena lakota ne rešuje čustvenih težav. Najstnik pogosto odide v hrano kot najlažji način za lajšanje stresa. In potem se po nekaj dneh počuti še slabše.

Enostavni nasveti za zdravo teensko prehrano

Najstniki zelo pogosto sedijo na dieti, trpijo zaradi pomanjkljivosti te prehrane ... In še vedno postanejo boljši ali, obratno, se zdravijo kasneje za anoreksijo. Zdrava prehrana mladostnikov ni odvzem živil, ki jih imajo radi. Zdrava prehrana pomeni, da se počutite odlično, da se kopiči več energije, da se stabilizira vaše razpoloženje in da je zdravo. Najstnik lahko enostavno razširi svojo ponudbo hrane in se nauči ohranjati okusno, zdravo prehrano.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.