^

Osnove zdravega prehranjevanja

Limona za gastritis: ali je možno ali ne?

Seznam spornih živil vključuje sadje, zlasti limone za gastritis. Kdo lahko odpravi dvome in ustvari zdravo prehrano za pacienta? Seveda zdravnik, ki mu bolnik zaupa.

Orehi za gastritis: orehi, pinjole, indijski orehi

Orehi lahko nadomestijo pomanjkanje hranilnih sestavin, povečajo odpornost na bolezni. Kakšne oreščke lahko uporabimo za gastritis? Z velikega seznama na prodajnih policah

Juhe za pankreatitis: piščančje, zelenjavno, ribje, goveje

Pri zdravljenju pankreatitisa ima pravilno izbrana prehrana veliko vlogo. Da bi razbremenili trebušno slinavko, zdravniki priporočajo, da občasno preidete na vegetarijansko prehrano. Takšna hrana ne vsebuje maščob, ampak le beljakovine in ogljikove hidrate.

Čiščenje telesa s kefirjem

Brez dvoma je tak fermentiran mlečni izdelek, kot je kefir, pridobljen s fermentacijo pasteriziranega mleka, zelo koristen, nekateri pa menijo, da je celo mogoče očistiti telo s kefirjem.

Kaki za gastritis

Kaki za gastritis ni dovoljen pri nobeni obliki bolezni. In če upoštevamo, da skoraj 50% svetovnega prebivalstva trpi za gastritisom, potem vprašanje možnosti uporabe tega sadja ostaja zelo pomembno.

Čokolada za pankreatitis

Težko si je predstavljati naše življenje brez čokolade. Že zdavnaj so ga odkrili prebivalci Srednje in Južne Amerike, v Evropo pa je prišel kasneje. In v več kot pol stoletja zgodovine je končno osvojil naša srca in želodce.

Mandarine za gastritis

Gastroenterologi menijo, da pomarančnih citrusov ne smemo uživati z gastroenterokolitisom, razjedami in erozijami, ker lahko povzročijo hude bolečine in zaplete. Pri gastritisu je izdelek vključen v meni samo v obdobju remisije.

Čiščenje telesa z rižem: recepti

Riž najdemo v številnih prehranskih sistemih. Kot goba absorbira toksine, ki zamašijo črevesje, in jih odstrani zunaj.

Zeleni za pankreatitis: kaj lahko in kaj ne sme biti?

Vnetje trebušne slinavke - pankreatitis zahteva previden pristop k prehrani. Številni izdelki so sposobni škodovati, poslabšati. Vsi recepti in načini kuhanja niso primerni.

Detox sokovi: korist ali škoda?

Pravijo, da zelenjavni in sadni sokovi, ki jim pravimo detoksikacijski sokovi, prispevajo k čiščenju telesa škodljivih snovi.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.