^

Osnove zdravega prehranjevanja

Jabolka za sladkorno bolezen tipa 1 in tipa 2

Zdravi ljudje nikoli ne dvomijo, ali jedo jabolka ali ne. Plodovi, znani iz otroštva, rastejo na vsakem vrtu, se prodajajo na vsakem trgu, zato veljajo za nekaj znanega in samoumevnega - kot so zrak, sončna svetloba ali dež.

Pesa za gastritis

Paradoksalno je, da je lahko isti izdelek tako koristen kot zdravju škodljiv, odvisno od diagnoze, načina priprave in načina uživanja. Dober primer te izjave je pesa za gastritis.

Zajtrk z gastritisom: zdravi recepti

Enako pomemben je zajtrk pri gastritisu, eni najpogostejših bolezni človeškega prebavnega sistema.

Cikorija za gastritis

Večina tega, kar vemo o radiču, je, da je zdrava alternativa kavi. Toda ta rastlina se ne dodaja samo pijačam, ampak tudi različnim jedem. Ali je vedno v pomoč? Ali bo radič na primer škodljiv za gastritis?

Jedi za pankreatitis: kaj lahko in kaj ne?

Standardna dieta, predpisana za bolnike s pankreatitisom, je terapevtska miza št. 5, ki temelji na toplotni in mehanski zaščiti prebavnega trakta. Prehrana mora biti uravnotežena, z nizko vsebnostjo maščob in ogljikovih hidratov v ozadju visokega odstotka beljakovin.

Drobovina za pankreatitis: klobase, klobase, cmoki, pašteta

Izbira drobovine za bolnike z vnetnimi boleznimi prebavil je zelo omejena. Dejstvo je, da lahko veliko drobovine pri pankreatitisu povzroči močno poslabšanje dobrega počutja.

Mlečni izdelki za pankreatitis

Mleko in različni izdelki iz njega so ljubljeni ne le zaradi okusa, ampak tudi zaradi hranilne vrednosti, prisotnosti beljakovin, potrebnih za življenje, vključno z albumini in globulini, esencialnimi maščobnimi kislinami, laktozo, vitamini, minerali, zlasti kalcijem.

Sadje za pankreatitis

Obnoviti delovanje vnete trebušne slinavke je mogoče le z upoštevanjem posebne prehrane. Za bolnike s pankreatitisom je bila razvita prehranska miza št. 5p, ko se akutno stanje umiri, jo nadomesti št. 5 z manj strogimi prehranskimi pravili.

Zelišča in začimbe za pankreatitis

Za vse, ki so se srečali z vnetjem trebušne slinavke, je koristno vedeti, katera zelišča in začimbe za pankreatitis lahko in katere ne smete uporabljati.

Jabolka za pankreatitis: pečena, sveža, posušena

Diagnoza pankreatitisa vam omogoča poseben pristop k vaši prehrani, ker. Od tega je v veliki meri odvisno dobro počutje bolnika. Obenem pa se številne omejitve pri prehrani spuščajo v premajhen vnos uporabnih snovi, ki so potrebne za njegovo delovanje, ki jih je v sadju veliko.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.