^

Zdravje

Preiskava encimov in izoencimov

Jetrni testi med nosečnostjo

V fazi načrtovanja nosečnosti in med nosečnostjo otroka ženska redno daje niz laboratorijskih testov za oceno splošnega stanja telesa in pravočasno odkrivanje kakršnih koli patoloških sprememb.

Krvni test za teste jeter: kaj vključuje?

Presejalna študija, namenjena ocenjevanju funkcijskega stanja bilijarnega izločevalnega sistema in jeter, je test za teste jeter. Diagnoza se opravi z vzorčenjem krvi.

Krvni test za teste jeter pri otroku

Analize so izbrane glede na starost otroka, njegovo rast in hormonske značilnosti, prisotnost prirojenih anomalij in kroničnih bolezni telesa.

Krvni test za teste jeter: priprava, kako vzeti, kaj kaže

Jetra je največja žleza človeškega telesa. Zavzema zgornji desni del trebušne votline, ki se nahaja pod diafragmo.

Isozyme 1 laktat dehidrogenaza v krvi

Laktat najdemo v tkivih v strogo določenem razmerju dehidrogenaze izoencimi, da je vsako tkivo, vključno s krvjo, ima lastnosti, značilne le za njeno vrsto laktat-dehidrogenaze izoencimov.

Troponin I v krvi

Troponin I je strukturni protein troponinskega kompleksa mišic z molekulsko maso 26.500 Da. Troponini I, kot so troponini T, srčne in skeletne mišice, se v svojem aminokislinskem zaporedju znatno razlikujejo.

Troponin T v krvi

Kompleks troponina je del pogodbenega sistema mišic. Sestavljen je iz treh proteinov: troponina T tvori vez z tropomiozin (molekulska masa 3700), troponina I (molekulska masa 26 500), ki lahko inhibirajo aktivnost ATPaze in troponin C (molekulsko maso 18.000), ki so znatno afiniteto za Ca2 + .

Myoglobin v krvi

Myoglobin je kromoprotein, ki vsebuje dude; je lahka veriga miozina z molekulsko maso 17,6 kDa. To je beljakovina, ki prevaža kisik v skeletnih mišicah in miokardiju.

MB-frakcija kreatin-kinaze v serumu

Kreatin kinaze v srčni mišici je sestavljen iz dveh izoencimov: CK-MM (60% celotne aktivnosti) in CK-MB (40% celotne aktivnosti). KK-MB - dimer, sestavljen iz dveh podenot: M (mišica) in B (možganska).

Skupna kreatin kinaza v krvi

Kreatin kinaza reverzibilno katalizira fosforilacijo kreatina. Najbolj bogat kreatin kinaza je skeletni mišičevja, srčna mišica, manj v možganih, ščitnična žleza, maternica, pljuča.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.