^

Zdravje

Bolezni rektuma in analnega območja

Zdravljenje zunanjih hemoroidov

Hemoroidi ne izbirajo spola ali starosti. Neprijetna bolezen je v sodobnem slengu postala celo domače ime. Med mladimi lahko pogosto slišite izraz "Zakaj potrebujem te hemoroide?" (kar pomeni problem).

Stiskanje okcipitalnega živca

Tisti, ki trpijo za ponavljajočim se glavobolom, lokaliziranim v okcipitalni regiji, se morajo zavedati, da se ta simptom pogosto manifestira s stiskanjem okcipitalnega živca.

Vzroki izločanja v anusu pri moških in ženskah

Izpuščanje iz anusa je zelo pogost problem, ki moti veliko ljudi. Toda zaradi intimnosti problema, sramežljivosti, mnogi ljudje ne gredo k zdravniku, ampak poskušajo sami obravnavati problem.

Sphincteritis

V tem članku bomo govorili o sfinkteritisu rektuma, saj lahko ta bolezen povzroči hude posledice.

Instrumentalna in laboratorijska diagnostika kolorektalnega raka

Trenutno zdravilo je na voljo veliko število metod za jasno diagnozo malignih bolezni črevesja.

Srbeči anus

Sestava v anusu je najpogostejša pritožba pri kontaktiranju proktologa, katerega vzrok je težko diagnosticirati. Poglejmo glavne vzroke za analno srbenje, njegove vrste, metode zdravljenja in načine preprečevanja.

Fistula rektuma

Fistula rektuma je fistula (kanal, cev v latinici) - fistula, ki se tvori med tkivnimi površinami in vnetno cono. Fistula izgleda kot prehod, ki ga skrije tkiva rektuma, znotraj katerega je lahko gnojna vsebina.

Bolezni danke

Bolezni rektuma so značilni tipični simptomi, ki se razvijajo z razvojem patoloških procesov v njej in analnega kanala. V praksi kirurga so rektalne bolezni pogosti, vendar bolezen lahko povzroči ne le rektalna patologija, ki jo izvajajo kirurgi in proktologi, ampak tudi onkologija, urološka in ginekološka patologija.

Atresija analne odprtine

Atresija anusa je neperforiran anus. Pogosto je tudi fistule iz danke slepe torbica, ki se odpira na presredek ali sečnice pri moških in vagina ali vežo ali redko mehurjem pri dekletih.

Sindrom Levator ani

Mišični sindrom, ki dvigne anus, je epizodična bolečina v rektumu, ki jo povzroča mišični krči, ki povzroča anus.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.