^

Zdravje

Kirurške bolezni

Kriza požiralnika: vzroki, znaki, kako zdraviti?

Patologije, povezane z motnjami gastrointestinalnega trakta, so vedno velike težave za osebo. Moti eno od svojih osnovnih fizioloških potreb - prehrana. 

Omfalitis popka: katarhalni, gnojni, flegmonous, nekrotični

Omfalitis je proces vnetja popkovine in okoliškega tkiva, kar je pogostejše pri novorojenčkih. Značilnosti strukture kože in podkožnega tkiva pri dojenčkih so takšne, da se vnetni proces zelo hitro širi.

Akutni dermalni appendicitis

Z katarhalnim apendicitisom pomeni začetno stopnjo sprememb sluznice v dodatku. V tem primeru ima vnetje večinoma površinski značaj, kar pomeni, da ne prizadene globokih tkiv, temveč se razvije v celicah epitelija.

Gangrenni appendicitis: simptomi, posledice, operacije, pooperativni period

Koncept "appendicitisa" je vsakomur znan, vendar le redki poznajo takšno diagnozo kot "gangrenni appendicitis".

Akutni flegmonous appendicitis: gnojni, ulcerativni, gangrenozni

Flegmonous appendicitis - akutna oblika vnetja dodatka, za katero je značilno odlaganje fibrina na njeno površino, velika koncentracija gnojila in jasno označenega edema.

Dodatki absces: klinike, obdukcije

Akutni apendicitis je zelo pogosta kirurška patologija. Takšna bolezen zahteva nujno kirurško poseganje, sicer se lahko razvijejo resni in smrtno nevarni zapleti.

Inverzija črevesja

Akutna kirurška patologija v peritoneju, ki sestoji iz zvijanja katerega koli dela črevesja ali njegovega dela okoli mezenterije ali njegove osi. Lumen črevesja je prekrivan, mezenterični živci in krvne žile so zmečkani, mehanska ovira se pojavi v prebavnem traktu.

Subdiaphragmatični absces

Ko notranji nalezljiva vnetje tkiv, in opremljeno z uničenjem njihovega taljenja gnojni razvrščene kot subdiaphragmatic absces, to pomeni, da je absces (omejeno kopičenje kapsula gnoja) nahaja v predelu trebuha infracostal

Abcess abdominalne votline

V kateremkoli delu trebušne votline se lahko oblikuje s tvorbo številnih kliničnih sindromov: septičnih, opojnih in febrilnih.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.