^

Zdravje

Endoskopija (endoskopija)

Sigmoskopija

Sigmoidoskopija, sigmoidoskopija ali rektosigmoskopija je instrumentalna metoda pregleda končnega dela glavnega dela debelega črevesa, sigmoidnega kolona (colon sigmoideum), ki prehaja neposredno v danko.

Faringoskopija

Standardni postopek pregleda žrela - faringoskopijo - opravi otolaringolog, da ugotovi njegovo stanje in diagnosticira bolezni.

Delovanje laparoskopije jajcevodnih cevi

Cevi maternice so pomemben element ženskega reprodukcijskega sistema, brez katerega bi bila funkcija za dojenčke nemogoča.

Gastroskopija želodca brez požiranja sonde

Mnogi pacienti, ki imajo prebavne težave, ne pohitijo, da se posvetujejo z zdravnikom samo zaradi "pričakovanja" neugodja s takšne diagnostične metode kot gastroskopija.

Gastroskopija želodca: občutki, ki kažejo rezultate

S gastroskopijo je mišljen postopek, v katerem se preučujejo lupine in votlina požiralnika in želodca. Področje dvanajstnika je prav tako prizadeto. V nekaterih primerih gastroskopija omogoča vizualizacijo slike in prikaz na zaslonu.

Gastroskopija: nevarna, škodljiva, alternativna

Gastroskopija je pogost diagnostični postopek, ki se uporablja v gastroenterologiji za diagnosticiranje bolezni zgornjega prebavnega trakta.

Kaj lahko in ne more storiti pred gastroskopijo?

Gastroskopija je predpisana v primerih, ko se bolnik počuti neprijeten v trebuhu. Pritožbe so lahko bolečina, bruhanje, slabost, nelagodje v epigastrični regiji, napenjanje, napenjanje.

Gastroskopija želodca in kolonoskopija pod anestezijo

Gastroskopija je ena od metod raziskovanja organov v prebavnem traktu, ki obsega endoskopsko preiskavo želodca, požiralnika ali dvanajstnika.

Priprava na želodčno gastroskopijo: kaj lahko in ne morete jesti, prehrana

Gastroscopy je ena izmed vrst endoskopskih raziskav, v kateri se s pomočjo posebne opreme proučuje želodčna sluz in črevesje. Glavni pripomoček za gastroskopijo je fibrogastroskop.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.