^

Zdravje

Ultrazvočna diagnoza (ultrazvok)

Transabdominalni ultrazvok medeničnih organov

Ultrazvok je diagnostična metoda, ki omogoča uporabo reflektiranega ultrazvoka določenih frekvenc za vizualizacijo notranjih organov, ki se nahajajo, tudi v medenični votlini: mehurja in danke, maternice s dodatki in jajčnikov.

Transvaginalni ultrazvok: priprava, kot tudi

Ultrazvočni pregled se šteje za enega najbolj informativnih in varnih metod za preučevanje notranjih organov osebe.

Transvaginalna cervikometrija materničnega vratu: kako se izvaja in kako pogosto

Cervikometrija pomeni postopek, določen za določitev dolžine materničnega vratu. V ta namen se uporablja posebna ultrazvočna naprava.

Hiperehična formacija: z anehogenimi vključki, akustična senca, nehomogena, avaskularna

Vsako območje tkiva z večjo gostoto ultrazvočnih valov je hipehenična tvorba. Razmislite o vzrokih tega pojava, vrstah, metodah diagnoze in zdravljenja.

Ultrazvok moda in testisov

Ultrazvok organov moda se začne v položaju pacienta na hrbtu z ultrazvočnim senzorjem s frekvenco najmanj 7 MHz. Če je treba vizualizirati razširjene žile lobarnega pleksusa, se študija izvaja tudi v stojnem položaju bolnika.

Ultrazvok materničnega vratu

Ultrazvok materničnega vratu je metoda, ki je ena od najbolj informativnih metod, ki nam omogočajo, da ugotovimo glavne vzroke razvoja patologije ne samo ženskih spolnih organov, temveč tudi medeničnih organov.

Dopplerjev ultrazvok žil prostate

Ultrazvočna dopplerografija posod prostate je učinkovito orodje za neinvazivno oceno krvnega pretoka v prostati. Za oceno krvnega pretoka v prostati, praviloma barvna hitrost in energijski Doppler.

Transrectalni ultrazvok (TRUS)

Transrectalni ultrazvok (TRUS) se zdaj šteje za glavno metodo prepoznavanja bolezni prostate.

Elastometrija (fibroscanning) jeter

Elastometry Postopek za oceno jetrne fibroze zaradi nastajanja vibracijskih impulzov in glede na rezultate analize računalniškega oceniti spremembo elastičnimi lastnostmi in hitrosti napredovanja fibroze.

Ultrazvok v urologiji

Ultrazvok je ena najbolj dostopnih diagnostičnih metod v medicini. V urologiji se ultrazvok uporablja za odkrivanje strukturnih in funkcionalnih sprememb urogenitalnih organov.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.